Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
WINQSB


WINQSB
WINQSB

  1. Problema de programare liniara. Se considera problema initala rezolvata ci ajutorul Solverului in Excel. Se rezolva din nou cu ajutorul mediului WinQsb , si rezultatele dupa cumse observa sunt similare. De data aceasta se impun insa niste restrictii suplimentare , referitor la factorii utilizati.

A)verificarea solutiilor obtinute prin Solver - se produc pompe petroliere si cleste in valoare de 400.000 , respective 3.000 ron .

B) Se impune conditie suplimentara utilizarea a unei resurse la un nivel mult mai scazut - ore munca, fondul disponibil scade la doar 150 ore, din cauza pretentiilor salariale, astfel incat se doreste aflarea veniturilor maxime, stiind de altfel ca se mentin aceleasi costuri ca in problema initiala. O alta modificare o reprezinta cresterea venitului unitar pentru bucse. Se doreste determinarea structurii productiei in acest nou context si totodata profitul maxim.
Rezulta ca se vor produce bucse si pompe petroliere in valoarea de 372.100, obtinandu-se profitul de 272.100 ron. Asadar profitul scade semnificativ si devine evident dupa analiza ambelor situatii, ca este de preferat ca firma sa se orienteze in productia exclusive de pompe petroliere, avand vanzarea produsului garantata si evitarea oricaror altor cheltuieli pricinuite de realizarea unor alte produse.

  1. Problema de transport

Analiza precedenta se extinde. Conducerea este interesata de toate costurile ce vor interveni, nu doar cele fixe, sau in mare masura fixe ( estimate deja). Se doreste minimixarea costurilor pentru producerea pompelor petroliere, stiind ca acestea trebuie livrate la clienti , fiecare are - anumita cantitate ce ii trebuie livrata, in urmatoarele 3 luni stabilite prin contract deja. Costurile reprezinta cheltuieli ocazionate cu transportul de la depozite la clienti. Se vor produce 800 bucati lunar, calculele anterioare fiind pentru o zi lucratoare.

In tabelul de mai jos vor fi prezentate costurile necesare transportuilor, capacitatera de productie a celor 4 ateliere, precum si comenzile ce trebuie onorate.

Localitati

Bucuresti

Constanta

Ploiesti

Capacitate

Buc.(centru)

15

90

23

170

Dambovita

43

123

27

360

Constanta

90

5

88

200

Buc.(sud)

8

93

28

70Cererea

380

270

160

3) Dezvoltarea unuia dintre cele 4 ateliere, in care se fabrica pompe petroliere, deoarece se constata existenta unei cereri din ce in ce mai mare pentru aceste produse. Se doreste cunosterea timpului necesar pentru a incepe derularea afacerii.

Descrierea activitatilor :

A - definirea obiectivelor

B - evaluarea si selectia a unuia din cele 4 ateliere

C - Evaluarea si selectia metodei de finantarea

D - Realizarea planurilor de constructie

E - Obtinerea autorizatiilor

F - Achizitionarea de noi utilaje

G - Angajarea de personal

H - Implementarea unui nou sof , adecvat unor solicitari mai intense

I - Promovarea / Notificarea clientilor de noile capacitati ale companiei

J - Controale de calitate inainte de a intra in productie

Diagrama Gantt

Graficul prezinta modul de desfasurare a activitatilor atat pentru timpii cei mai devreme (albastru inchis) cat si pentru cei mai tarziu (albastru deschis). Activitatile critice sunt reprezentate cu rosu pentru timpii cei mai devreme si cu roz pentru cei mai tarziu.

Daca se decide ca timpul pierdut este prea mare, si se poate investi o suma superioara pentru a dezvolta atelierul in cauza, rezultale sunt prezentate in urmatoarele tabele :

4) Problema drumului minim

Compania se afla in tratative cu un nou client din Timisoara, si este foarte important, deoarece Mecanica Sirius se va ocupa direct de transportul materiilor prime din imprejurimile Bucurestiului pana la sediul fabricii respective, astfel trebuie determinate o ruta optima, pe baza costurilor estimate de catre firma Mecanica.

Cele localitati, intalnite sub numele de noduri sunt: Bucuresti, Alexandria, Pitesti, Slatina, Craiova, Motru, Targu - Jiu, Petrosani, Caransebes, Timisoara.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate