Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
Avantajele folosirii unui firewall


Avantajele folosirii unui firewall
Avantajele folosirii unui firewall

Concentrarea securitatii. Programele care trebuie modificate si soft-ul aditional care trebuie instalat pot fi localizate (in totalitate sau in cea mai mare parte) in sistemul firewall, spre deosebire de situatia in care acestea ar fi distribuite pe toate calculatoarele din retea. Folosirea altor solutii de securitate, cum ar fi Kerberos de exemplu, implica modificari la fiecare calculator din retea. in timp ce Kerberos si alte tehnici au avantajele lor (care le fac mai indicate in anumite situatii), firewall-urile tind sa fie mai usor de implementat si administrat, software-ul specializat executandu-se numai pe ele.

Impunerea unei politici de acces in retea. Un firewall furnizeaza mijloace de control al accesului intr-o retea privata. Unele calculatoare gazda pot fi facute accesibile din exterior, in timp ce altele pot fi protejate efectiv fata de accesul neautorizat. De exemplu, o organizatie poate interzice accesul din exterior catre calculatoarele din reteaua proprie, cu exceptia celor care asigura serviciile de posta electronica si WWW. Un firewall asigura deci mijloacele pentru implementarea si impunerea unei politici a accesului in retea, furnizand un control asupra serviciilor disponibile si accesului utilizatorilor la acestea. Fara un firewall, o astfel de politica ar depinde in intregime de cooperarea dintre utilizatori.
Protectia serviciilor vulnerabile. Un firewall poate contribui la cresterea nivelului de securitate al unei retele, reducand riscurile la care aceasta este supusa, prin filtrarea serviciilor care sunt in mod inerent nesigure, cum ar fi NFS (Network File System), NIS (Network Information Service) sau Finger.

Monitorizarea si realizarea de statistici cu privire la folosirea retelei. Daca intregul trafic spre/dinspre Internet trece printr-un firewall, atunci exista posibilitatea monitorizarii acestuia si furnizarii de statistici cu privire la folosirea retelei. Colectarea de date privitoare la incercarile de atac asupra retelei permite verificarea rezistentei firewall-urui la asemenea incercari, iar realizarea de statistici este folositoare pentru analizarea riscurilor si pentru studiile de dezvoltare a retelei.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate