Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
» ATESTAT LA INFORMATICA BLINK A FILE-SHARING APPLICATION


ATESTAT LA INFORMATICA BLINK A FILE-SHARING APPLICATION
LICEUL TEORETIC “GRIGORE MOISIL”
ATESTAT LA INFORMATICA

BLINK

A FILE-SHARING APPLICATION

CUPRINS

  1. MOTIVATIA ALEGERII TEMEI
  2. TEHNOLOGIA FOLOSITA
  3. PREZENTAREA APLICATIEI
  4. BIBLIOGRAFIE
    MOTIVATIA ALEGERII TEMEI

Blink este o aplicatie ce poate fi folosita pentru a transfera fisiere online.

Modul clasic de a transfera un fisier este prin modelul ‘server-client’ in care o aplicatie de tip web browser ( Internet Explorer, Firefox etc ) initiaza transferul fisierului respectiv, fisierul urmand apoi sa fie transferat de la server spre client ca in figura de mai jos.


Blink foloseste o alta metoda care face posibila transferarea fisierelor de orice marime (serverele Web(HTTP) fiind in general limitate la doar 100-200 MB(Mega-Bytes) fara ca distribuitorului original sa i se atribuie costurile pentru hardware, hosting sau bandwidth in totalitate. In schimb, cand un fisier este transferat folosind Blink fiecare client va transfera o parte din fisierul sau celorlalti clienti ca in figura de mai jos.
In comparatie cu un server HTTP care pune la dispozitie un fisier de 10 MB aplicatia Blink va folosi cu pana la 80% mai putine resurse pentru 10 utilizatori (clienti) si cu 95% mai putine pentru 100 utilizatori, procentul crescand cu cat sunt mai multi utilizatori.

2. TEHNOLOGIA FOLOSITA

Pentru realizarea aplicatiei s-a folosit Visual Studio 2005/2008, ANTS Profiler si Wireshark.

Fiind scrisa in C# aplicatia are nevoie pentru a rula de .NET Framework 2.0/3.5. si

optional de Windows Message Queuing (MSMQ) .

De asemenea calculatoarele conectate la internet printr-un router au nevoie ca portul folosit de aplicatia Blink sa fie deschis (mapped/forwarded).

Cerinte de sistem: OS: Windows 2000/Windows XP SP1/2/ Windows Vista

Broadband Internet Connection

256 MB RAM

3. PREZENTAREA APLICATIEI

Aplicatia este facuta in asa fel incat sa fie simplu de folosit, tot ce trebuie sa faca un utilizatorul este sa dea click pe un fisier si aplicatia va face restul automat.

Din acest moment contactul cu aplicatia este minim, utilizatorul fiind de cele mai multe ori interesat doar de progresul transferului.

Interfata este simpla, si ofera utilizatorului doar inforamtii de baza cum ar fi rata(viteza) de transfer, cat timp mai trebuie sa astepte, o bara de progres pentru orientare etc.

Pentru utlizatorii care au nevoie de mai multe informatii despre un fisier exista si o alta forma a aplicatie acesibila din meniul View .screen33.JPG

In aceasta forma bara de progres se schimba pentru a reflecta exact modul in care transferul unui fisier se realizeaza cu aplicatia Blink. Spre deosebire de modul de transfer traditional care se realizeaza linear (de la cap la coada) Blink transfera fisierele intr-un mod aleatoriu.

screen333more.JPG

Tot in aceasta forma putem vedea exact legaturile utilizatorului cu alti utilizatori care scimba intre ei portiuni din fisier si ratele de transfer individuale.

BIBLIOGRAFIE
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate