Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Geografie


Index » educatie » Geografie
Romania


Romania


Romania

Relieful:structura alpina(Muntii Carpati si depresiunile lor).Relieful este concentric.Predomina treapta campiilor si dealurilor joase,altitudinea maxima fiind de 2543 in varful Moldoveanu.

Clima-este temperata;cu nuante de tranzitie in cea mai mare parte si cu nuante continentale in est.

Hidrografia-are urmatoarele componente:Dunarea,Somes,Mures,Jiu;Olt;Siret;litoralul Marii Negre;si apele subterane(termale).

Populatia milioane locuitori.

Capitala:Bucuresti

Orase:Bucuresti;Constanta;Iasi;Timisoara;Cluj Napoca;Brasov;Galati.

Resursele naturale:carbuni inferiori,gaze naturale,petrol,sare si terenuri agricole.Industria:cuprinde exploatarea carbunilor si a gazelor naturale,prelucrarea petrolului,metalurgie feroasa,si neferoasa,industrie chimica,constructii de masini.Se remarca,de asemenea ,cateva centrale electrice de mari dimensiuni:hidrocentrala de la Portile de Fier,atomocentrala de la Cernavoda si termocentralele de la Braila,Brazi,Turceni si Bucuresti.

Agricultura % terenuri arabile,se cultiva toate plantele caracteristice acestei zone de clima.

Transporturile:Caile de comunicatii cuprind cai ferate,sosele,aeroporturi,cai navigabile,transporturi speciale.Constanta fiind cel mai mare port al Marii Negre si principalul port al Romaniei.

Turismul:turism montan(principalele statiuni fiind Poiana Brasov,Sinaia,Predeal);turism baleneo-climateric pe litoralul Marii Negre si statiuniile acesteia precum:Mamaia,Mangalia,Saturn,Neptun,Costinesti)etc.La acestea se adauga numeroase obiective istorice si culturale:vestigii antice,feudale,biserici,manastiri,teatre,pesteri etc.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate