Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Geografie


Index » educatie » Geografie
Republica Moldova


Republica Moldova


Republica Moldova

Relieful:dealuri joase si campii

Clima:caracter continental,cu diferente relativ mari intre vara si iarna,precipitatii modeste,veri secetoase si ierni aspre datorate crivatului.

Hidrografia:Prutul si Nistrul

Vegetatia:stepa si silvostepa,paduri de foioase.

Populatia milioane locuitori

Capitala:Chisinau

Orasele:Tiraspol,Tighina,Balti,Chisinau,el fiind principalul centru urban.

Economia:are un caracter mai mult agrar datorita terenurilor intinse,pe care se cultiva cereale,pomi fructiferi si vita de vie etc.

Resursele naturale:sunt foarte reduse.Exista roci de constructie si carbuni inferiori.Resursa principala o constituie terenurile arabile.

Industria:simtindu-se lipsa materiilor de baza prime,industria este mai modesta.Exista industrie precum:cea contructoare de masini,dar predomina cea alimentara si usoara.Transporturile:sosele,caile ferate dintre care una dintre cele mai importante :Bucuresti-Iasi-Ungheni-Chisinau-Tiraspol-Kiev-Moscova;si caile fluviale pe Nistru.

Comertul:este orientat spre importul unor materii prime si exportul unor produse agroalimentare.

Turismul:are dimensiuni modeste,obiective naturale,mai importante sunt pe Valea Nistrului si in tinutul de codri,iar obiectivele istorice in Chisinau,la Soroca,Orhei si Balti.

Populatia vorbeste majoritar limba romana cu influente moldovenesti.

Republica Moldova are legaturi stranse cu Romania,Ucraina si cel mai important cu Federatia Rusa exportand de-acolo multe materii prime si resurse.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate