Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Geografie


Index » educatie » Geografie
Otelu Rosu


Otelu Rosu
Otelu Rosu

Otelu Rosu (1924: Ferdinandsberg) este un oras din Judetul Caras-Severin, Banat, Romania. Otelu Rosu este amplasat pe o terasa aluvionala, la 268 m altitudine, de-a lungul faliei tectonice, prin care raul Bistra, dupa confluenta cu Bistra Marului, se indreapta spre Timis. Otelu Rosu are in subordine administrativa localitatea Ciresa si satul Mal. In 2004 avea o populatie de 12.814 locuitori.

Muntii Poiana Rusca se afla la nord de albia Bistrei, iar la sud sunt Muntii Tarcu care coboara prin Muntele Mic spre oras.

Orasul se gaseste in partea de nord-est a judetului Caras-Severin, fiind situat pe DN 68 Hateg - Caransebes, fata de care se afla la 50 si, respectiv, 20 km departare.
Valea Bistrei conecteaza depresiunile Caransebes si Hateg. Este fragmentata inspre NNE de pantele line ale muntilor impaduriti ai Poienii Rusca, chiar daca acestia nu depasesc o inaltime de 500 m.

Principalul agent economic al orasului Otelul Rosu a fost combinatul siderurgic, denumit si Gavazzi Steel, care a fost insa valorificat pe module pentru a evita falimentul. [1]

Localitatea contemporana Otelu Rosu incorporeaza fosta localitate banateana Ohaba Bistra.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate