Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Fizica


Index » educatie » Fizica
Polariscopul cu lumina difuzata


Polariscopul cu lumina difuzata
Polariscopul cu lumina difuzata

Trebuie mentionat faptul ca prezentarea de mai sus, privind fenomenul de transmitere a luminii prin elementele polariscopului si reprezentarile schematice facute pentru a explica efectele optice introduse de acestea se refera la o singura raza de lumina care trece printr-un punct de pe suprafata modelului. Deoarece campul polariscopului este relativ mare (la polariscoapele moderne diametrele polaroizilor si lamelor sfert de unda depasind 350 mm), se poate considera ca lumina care se propaga prin polariscop este alcatuita dintr-o infinitate de raze care se comporta la fel cu raza considerata in prezentare facuta mai sus. Aceasta presupune ca razele sunt paralele si nu se produce fenomenul de interferenta. Majoritatea polariscoapelor sunt construite pe acest principiu, urmarindu-se ca razele de lumina care traverseaza modelul sa fie cat mai paralele. Cercetarile amanuntite intreprinse in legatura cu aceasta au aratat ca paralelismul razelor de lumina nu este o conditie absolut necesara, iar cheltuielile facute prin introducerea unor sisteme de lentile pentru obtinerea unui fascicul paralel nu sunt justificate. De aceea in practica, in cazul in care sursa de lumina este alcatuita din mai multe lampi, lumina emisa de acestea este trecuta printr-un difuzor (fig. 14).

Fig. 14 Polariscopul cu lumina difuzata

Difuzorul cel mai simplu poate fi obtinut folosind un geam mat. Polariscopul in acest caz se spune ca este cu lumina difuzata. Spre deosebire de polariscoapele prevazute cu sisteme de lentile, polariscopul cu lumina difuzata ofera un camp vizual pentru analiza de dimensiuni mult mai mari.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate