Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Fizica


Index » educatie » Fizica
Conditii generale pentru tratamente termice comerciale


Conditii generale pentru tratamente termice comerciale


CONDITII GENERALE PENTRU TRATAMENTE TERMICE COMERCIALE

Locatia, jurisdictia si legile aplicabile

Locatia si jurisdictia pentru toate lucrarile executate, livrarile si achitarea facturilor sunt cele de care apartine contractorul (furnizorul). Contractul se supune legilor din Romania.

Conditii contractuale

Ofertele furnizorului sunt fara angajament. Conditiile de cumparare si alte conditii comerciale exprimate de catre client printr-un formular, vor fi luate in considerare numai daca exista un acord scris al furnizorului privind aceste conditii. Partile vor aproba acordurile vebale prin intocmirea urgenta a unor documente de confirmare scrisa.Contractul se va intocmi dupa ce toate conditiile tehnice si economice sunt clar stabilite.

3 Stabilirea pretului

Preturile sunt stabilite in RON fara TVA si includ costuri de ambalare. Daca apar modificari ale costurilor, fiecare parte este indreptatita sa solicite o adaptare a pretului in functie de factorii respectivi.

Plata Facturile trebuie achitate imediat dupa receptionare fara nici un fel de intirziere. In cazul depasirii termenului, contractorul este indreptatit sa solicite, prin factura, plata unor penalitati pentru intirzierea platii de cel putin 8 % peste rata de dobinda a Bancii Europene Centrale. Dreptul clientului de a refuza plata sau de a solicita recalculari este exclus, exceptie facind situatia in care au fost aprobate contestatiile facute.

5 Datele oferite de catre client

Tuturor pieselor care sunt aduse pentru a fi tratate termic trebuie sa li se ataseze cate o comanda sau fisa de livrare cu urmatoarele date:

a)      denumirea reperului, greutatea neta, nr.buc, valoarea pieselor, tipul ambalajului

b)      calitate otel ( specificatii norme, respectiv marca si producator otel)

c)      tratament termic dorit, in special:

pentru oteluri de cementare se cere adincimea de carburare, ori adincimea de cementare cu duritatea stratului.

pentru oteluri de imbunatatire se cere duritatea masurata pe piese sau probe.

pentru otelurile rapide si de scule, duritatea Rockwell sau Vickers

pentru oteluri de nitrurare, adincimea stratului de nitrurare

d)     informatii despre procedeele de control, locul de masurare pe piesa si sarcina (la masurarea duritatii )

e)      alte norme sau informatii necesare pentru un tratament termic solicitat

In cazul tratamentelor partiale trebuie atasate desenele aferente din care sa reiasa zonele ce trebuie sa fie dure, respectiv moi. Daca aceleasi piese sunt confectionate din sarje de otel diferite, acest lucru trebuie mentionat. De asemenea, trebuie indicat daca sunt cerinte legate de stabilitatea dimensionala sau starea de suprafata a pieseleor. Clientul trebuie atentionat asupra pieselor sudate sau cu cavitati.

Contractorul verifica datele din partea clientului in baza cunostiintelor sale tehnologice. Clientul va fi informat daca sunt dubii in privinta obtinerii rezultatelor dorite executind respectivul tratament termic.

6 Termenul de livrare

Termenul de livrare se stabileste imediat ce partile au clarificat toate aspectele contractului si clientul a parcurs toate formalitatile. Din motive tehnice , termenul de livrare se poate prelungi daca, in ciuda masurilor de siguranta luate, apar probleme imprevizibile precum: tratamente multiple insesizabile initial, dereglari grave ale procesului de productie care nu sunt din vina contractorului, greve sau accidente, dificultati cu transportul, dificultati in alimentarea cu energie si probleme de productie ale furnizorului de materiale consumabile. In cazul in care contractantul realizeaza ca nu mai poate respecta termenul de livrare stabilit, acesta va instiinta imediat clientul in legatura cu motivele si ii va comunica un alt termen de livrare posibil.

7 Riscul transportului

Daca nu se specifica altfel , clientul isi va asuma costurile si riscurile transportarii pieselor catre si de la contractor , chiar si atunci cand contractorul isi pune propriile mijloace de transport la dispozitie.

Controlul

Inainte de livrare, piesele vor fi supuse controlului intr-o cantitate uzuala, tinandu-se cont de cerintele clientului.Alte verificari si analize suplimentare se vor efectua doar in urma unui agrement special. Controlul de calitate realizat de catre contractor nu dezleaga clientul de obligatia verificarii pieselor dupa receptie.

9 Deficiente( Daune materiale )

Tratamentul termic solicitat va fi executat dupa primirea comenzii in baza punctului II.1 ca prestare de serviciu apelind la mijloacele tehnice si masurile de siguranta necesare . Nu se garanteaza un tratament termic fara distorsiuni sau fisuri in structura piesei , duritatea stratului s.a, in primul rand din cauza gradelor diferite de calibilitate ale pieselor, greseli ascunse , geometrii nefavorabile, erori constructive sau din cauza unor modificari survenite in prelucrarea premergatoare tratamentului.

Chiar daca nu se va obtine rezultatul dorit, fara vina contractorului , in cazul in care clientul nu a oferit datele necesare conform cerintelor punctului II.1, contractorul nu a stiut de eventualele defecte ascunse ale pieselor inaintea tratamentului termic , iar proprietatile materialului, forma si starea lui au impiedicat un tratament termic reusit, contractorul neavind stiinta de acest lucru, clientul va trebui totusi sa suporte costul tratamentului.

Tratamentele termice de remediere se vor efectua in baza unei comenzi.

Eventuale deficiente sau lipsuri trebuie comunicate contractorului imediat dupa livrare. Contractorul va informa clientul imediat sau in cel mult 12 luni de la livrare in scris in legatura cu defectele ascunse depistate. 

In cazul reclamatiilor, contractorului trebuie sa i se ofere posibilitatea de a verifica constatarea clientului si de a efectua tratamentele termice de remediere.

Daca din propria vina contractorul nu reuseste cu tratamentul termic de remediere sa se incadreze in timpul specificat in contract si daca se scurge si o limita de timp stabilita in scris de catre client, acesta are dreptul sa solicite o reducere a sumei datorate, sa rezilieze contractul sau sa efectueze tratamente termice de remediere singur sau la o alta firma pe cheltuiala contractorului. In cazul unor daune aduse pieselor prin tratamentul termic, contractorul raspunde numai pentru partea de dauna previzibila, specifica tratamentului termic. Clientul va trebui sa aduca dovada existentei unui defect.

Perioada si restrictiile de garantie sunt valabile si pentru eventualele tratamente termice de remediere. Garantia expira daca piesele reclamate sunt prelucrate sau tratate de catre client fara acordul scris al contractorului. Nu se accepta reclamatii cu privire la pierderile de piese mici sau de masa care sunt specifice tratamentului termic respectiv. Daca se solicita lucrari de reconditionare, contractorul nu ofera o garantie in cazul distrugerii piesei in timpul executiei. De asemenea, daca se utilizeaza mijloace de protectie impotriva carburarii sau a nitrurarii nu se poate oferi garantia reusitei.

10 Raspundere

Clientul poarta responsabilitatea informarii corecte si complete a contractorului conform punctului II.1 cu privire la piese si la tratamentul termic dorit. Contractorul nu este responsabil pentru defectiunile aparute in urma tratamentului daca acesta a propus un anumit tratament termic, iar clientul l-a aprobat.

Contractorul pleaca de la ideea ca clientul a efectuat anterior verificarile necesare. Vor fi respinse reclamatiile referitoare la defectiunile unor piese care nu sunt identice cu cele ce au fost tratate termic.

Raspunderea contractorului nu mai este limitata cand se poate dovedi o intentie rauvoitoare sau o incalcare grava a obligatiilor din contract. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale, contractorul nu raspunde decit pentru partea de dauna previzibila, specifica tratamentului termic.

Pentru cazurile in care contractorul nu raspunde sau raspunde limitat, acest lucru este valabil si pentru salariatii, angajatii si reprezentantii sai juridici.

11 Clauze parteneriale

Februarie 2007

 
La stabilirea valorii daunelor se va tine seama de situatia economica a partenerilor, de felul, cuprinsul si durata parteneriatului precum costul tratamentului termic.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate