Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Fizica


Index » educatie » Fizica
Circuit mobil in camp magnetic


Circuit mobil in camp magnetic
Circuit mobil in camp magnetic

Se considera un circuit C, mobil intr-un referential in care campul electromagnetic este (). Prin aplicarea relatiei (8.7) unui contur C1, care la momentul t coincide cu circuitul C se obtine circulatia lui in lungul circuitului la momentul t. Pe de alta parte, o sarcina in repaus in circuit, se deplaseaza fata de referential cu viteza , egala cu cea a punctului in care se gaseste sarcina. Forta susceptibila de a o pune in miscare in raport cu circuitul este :

Vom numi deci tensiune electromotoare indusa in circuitul mobil C, la momentul t, cantitatea :
(8.11)

Utilizand (8.7), relatia (8.11) devine :

(8.12)

Relatia (8.12) este valabila pentru orice tip de miscare a conductorului. Alegerea judicioasa a sistemului de referinta permite, frecvent, calculul unui singur termen al relatiei. De exemplu daca circuitul este fix in referentialul ales, atunci se va calcula numai primul termen din relatia (8.12). De asemenea, daca daca in referentialul ales campul este stationar, se calculeaza doar al doilea termen al relatiei precedente.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate