Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Didactica


Index » educatie » Didactica
» Jocul didactic


Jocul didactic
Jocul didactic

Semnificatia jocului didactic este de asimilare a realului la activitatea copilului. Piaget:” toate metodele active de educare a copiilor mici cer sa li se furnizeze acestora un material corespunzator, pentru ca jucandu-se, ei sa reuseasca sa asimileze realitatile intelectuale care, fara acesta, raman exterioare inteligentei copilului”. Jocurile didactice asigura imbinarea si toate tranzitiile spontane intre elementele distractive si cele de munca (instructive), in ideea ca treptat vor avea castig de cauza cele din urma, efortul de studiu cu seriozitate

dus la bun sfarsit.

Ex: 1. La clasa a treia, la Limba si literatura romana, in cadrul unei ore de compunere dupa un sir de ilustratii cu tema “ Cine alearga dupa doi iepuri . ”, folosesc jocul didactic : “ Descopera proverbul!”. Ordonand cuvintele existente pe niste cartonase, elevii vor descoperi alte proverbe romanesti:
a)      nu, pisica, soareci, cu, prinde, clopotei

b)      rau, blanda, zgariie, mata

c)      nu-i, joaca, cand, acasa, pisica, pe, masa, soarecii

d)     are, scurte, minciuna, picioare

2. La clasa a treia, la Educatie civica, la lectia “Lucrurile –o necesitate”, jocul didactic “ Descopera mesajul”. Fiecare grupa primeste cartonase cu semnele corespunzatoare literelor, iar elevii descopera mesajul (“GRIJA PENTRU LUCRURI”)

A

C

E

G

I

J

L

N

R

U

P

T

3. La clasa a treia, la Limba romana, la lectia Ciprian Porumbescu, jocul didactic “ Descopera cuvintele cu inteles opus”. Elevii trebuie sa descopere    perechi de cuvinte cu inteles opus dintr-un careu ( incepe/ termina, mic/mare, scund/inalt, bogat/ sarac, mort/viu).

I

N

C

E

P

E

T

S

X

MI

F

G

H

E

A

M

O

N

V

I

U

R

R

A

R

A

A

L

T

M

A

R

T

L

M

I

C

I

C

E

Z

T

P

U

O

N

P

B

O

G

A

T

R

A

O

S

C

U

N

D

T

J

R
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate