Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Biologie


Index » educatie » Biologie
Ordinul Palpigradi


Ordinul Palpigradi


Ordinul Palpigradi

Deasemenea un grup mic, de doar 68 de specii, de talie mica, cele mai mari dimensiuni atingandu-le Eukoenenia draco, de 1 mm.

Palpigradele se aseamana destul de mult cu uropigienii, de care se deosebesc prin talie si prin cateva trasaturi morfologice. Prosoma, lipsita de ochi, este formata din trei zone distincte - una anterioara, masiva, o a doua, formata dintr-un numar de placi laterale si o a treia, scurta. Chelicerele sunt masive, alcatuite din trei articole. Pedipalpii sunt alungiti si au rol tactil, fiind lipsiti de chela. Prima pereche de apendice ambulatoare este de asemenea alungita si serveste ca si pedipalpii la orientare. Opistosoma este alungita si se termina cu un flagel lung si ingust, ale carui articole sunt lipsite de musculatura si prevazute cu peri. Ventral, pe opistosoma se gasesc la mascul mici mameloane interpretate drept resturi de apendice cu rol de gonopode.Ecologie. Specii iubitoare de umiditate, palpigradele se gasesc in soluri umede, sub pietre sau arbori cazuti.

Din punct de vedere sistematic, grupul cuprinde doar o familie - Eukoeneniidae - cu specii raspandite atat in zonele calde ale globului cat si in cele temperate.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate