Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Proiect de practica marketing


Proiect de practica marketing
Nume student: TERTELIU FLORIN VALENTIN

Specialiazarea : Marketing
Grupa: 2502
Seria : E

PROIECT

DE

PRACTICA

Universitatea Spiru Haret

Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale, Bucuresti
S.C. U.S. FOOD NETWORK S.A.

Adresa sediu social: Blvd. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sect. 1, Bucuresti.

Cod fiscal: R6645790, Registrul Comertului: J40/24660/1994

Captal social S/V: 92500 RON

Nr. Inreg . ../15.06.2010

ADEVERINTA

US Food Network SA

KFC ( Kentucky Fried Chicken )

Informatii generale despre firma

S.C. U.S. FOOD NETWORK S.A.

Adresa sediu social: Blvd. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sect. 1, Bucuresti.

Cod fiscal: R6645790, Registrul Comertului: J40/24660/1994

Captal social S/V: 92500 RON

Istoric

KFC in Romania

KFC ( Kentucky Fried Chicken ) opereaza sub un contract de franciza prin care licenta este acordata companiei US Food Network SA.

Primul restaurant a fost deschis in aprilie 1997 pe Blvd. Magheru din Bucuresti.

In 2004 KFC deschide al saptelea restaurant al sau, in Constanta, la Tomis Mall, primul in afara capitalei.

In prezent Compania US Food Network SA detine 38 de restaurante KFC, dintre care 17 in Bucuresti si celelalte in Constanta, Timisoara, Oradea, Iasi, Brasov, Ramnicu-Valcea, Ploiesti, Pitesti, Cluj, Bacau, Targu Mures, Suceava, Craiova,Arad, Sibiu si unul in Republica Moldova. Calitatea produselor, modul exceptional de servire si standardele mentinute la un nivel constant ridicat au indreptatit echipele KFC din Romania sa castige numeroase premii europene si mondiale in competitia cu celelalte restaurante KFC din lume pentru Restaurant Excellence.

Insa cea mai importanta distinctie este data de cel mai bun scor (100%) obtinut in numeroase randuri de fiecare restaurant, incepind cu anul 2000, an de infiintare a CHAMPSCHECK, un sistem de verificare, de catre echipe de profesionisti, a experientei clientilor in localurile noastre. Aceasta performanta a introdus echipele manageriale din Romania in Champions Club si le-a oferit participarea la galele anuale de la Reykjavik, Sevilla, Paris, Limassol, Atena, Mauritius.

In prezent colectivul KFC Romania cuprinde peste 1000 de oameni.

Reteta Originala

Reteta Originala este inca secreta.
De-a lungul mai multor ani Colonelul Sanders a fost singurul care a cunoscut Reteta Originala KFC. In prezent ea se afla intr-un seif din Trezoreria din Louisville, Kentucky. Cateva persoane cunosc reteta care valoareaza milioane de dolari, semnand contracte de confidentialitate foarte restrictive.
Colonelul a dezvoltat-o inca din 1930; amestecul sau de 11 ierburi si mirodenii i-a facut pe trecatori sa devina clienti fideli la Sanders Cafe.
“Am amestecat ierburile si mirodeniile pe o podea din spatele verandei din Corbin” isi amintea Colonelul “.
O companie face amestecul dupa o formula care reprezinta numai o parte din Reteta Originala. O alta companie amesteca restul. Un program informatic este folosit pentru securizarea si standardizarea amestecului de produse, dar nici una dintre companii nu stie reteta completa , contractele semnate de acestea impiedicindu-le sa o afle.
“Ma inspaimant numai cand ma gandesc la toate procedurile si masurile de siguranta pe care companiile le adopta pentru a proteja reteta mea” spunea Colonelul, mai ales cand ma gandesc la Claudia, care se ocupa de ambalare, era supervisorul meu de magazie, persoana care se ingrijea de distributie. Garajul era depozitul nostru’’.
Casatorindu-se, Colonelul Sanders si Claudia au semnat la un moment dat cel mai bun contract de confidentialitate, insa nu si-ar fi imaginat niciodata ca reteta lor va deveni faimoasa in lumea intreaga.

Colonelul Sanders

Colonelul Harland Sanders s-a nascut pe 9 septembrie 1890.

Tatal Colonelului Sanders a murit cand acesta avea 6 ani, mama sa fiind nevoita sa lucreze, iar tanarul Harland trebuind sa aiba grija de fratele si sora sa mai mici. Acest lucru l-a determinat sa se ocupe si de bucatarie. La varsta de sapte ani era un adevarat maestru in pregatirea unor mancaruri traditionale.

Cand Harland avea 12 ani mama sa s-a recasatorit, iar el a plecat de acasa si a inceput sa lucreze la o ferma in Greenwood. In urmatorii ani a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat in Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata, a studiat dreptul prin corespondenta si a practicat o perioada, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor, navigand pe raul Ohio, iar la 40 de ani, a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa in Corbin, Kentucky.

La acea vreme nu avea restaurant, dar ii servea pe calatori la masa din locuinta sa.

Cu timpul au inceput sa vina tot mai multi oameni numai pentru mancare; astfel a fost nevoit sa se mute vis-a-vis, intr-un motel care avea si restaurant.

Timp de 9 ani el si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii si tehnica de prepare, care este folosita si astazi.

Faima lui Sanders a crescut. Guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de ‘’Colonel al statului Kentucky’’ in anul 1935, in semn de recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea bucatariei regionale.

La inceputul anului 1950, o noua sosea interstatala era planificata sa treaca prin Corbin. Colonelul si-a scos la licitatie afacerea si a fost nevoit sa supravietuiasca un timp cu un ajutor social de 105 $ pe luna.

Increzator in calitatea puiului pregatit dupa reteta sa, Colonelul s-a dedicat concesionarii afacerii sale. A strabatut tara, a mers din restaurant in restaurant, a gatit puiul dupa reteta sa pentru proprietarii restaurantelor si angajatii acestora. Daca reactia era favorabila, stabilea printr-o strangere de mana o intelegere verbala cu proprietarul restaurantului, intelegere prin care acesta se angaja sa ii dea Colonelului cate 5 centi pentru fiecare bucata de pui vanduta in restaurant dupa reteta sa.

In anul 1964, in peste 600 de restaurante situate atat in SUA cat si in Canada, se vindea pui pregatit dupa reteta Colonelui. In acelasi an, el si-a cedat drepturile de pregatire a puiului unui grup de investitori care il includea si pe John Y. Brown Junior, cel care mai tarziu a fost guvernator al statului Kentucky, din 1980 pana in 1984. Colonelul Sanders a ramas purtatorul de cuvant al companiei.

In anul 1976, in urma unui sondaj, Colonelul Sanders ocupa locul 2 in randul personalitatilor cele mai populare in SUA.

Administrata de noii proprietari, societatea pe actiuni Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid; in ianuarie 1969 a fost listata la bursa din New York. Peste 3500 de restaurante din intreaga lume au inceput sa opereze sub licenta in momentul in care Heublein Inc. a achizitionat KFC Corporation pentru 285 milioane dolari.

KFC a devenit filiala a R.J. Reynolds Industries cand Heublein a fost achizitionata de aceasta in 1982. In 1986, KFC a fost achizitionata de catre PepsiCo Inc. pentru 840 milioane dolari. In prezent, impreuna cu alte patru marci de lanturi de restaurante, formeaza compania Yum!Brands International, cea mai mare companie de restaurante din lume ca numar de unitati.

Colonelul Sanders a murit in anul 1980 la varsta de 90 de ani. In ultimii ani el strabatuse 250.000 mile pe an vizitand restaurantele KFC din intreaga lume.

Management executiv

Echipa executiva

Administrare corporatista :

Calin Ionescu Manager general

Marian Gogu Brand manager

Mihaela Bruma Qualitiy manager

Operatiuni

Finante si administratie :

P. Šulc Dezvoltare Comerciala si Strategica

P. Neuwirth

Procese:

Cercetare si dezvoltare: CHAMPS & CUSTOMER MANIA

* C.H.A.M.P.S.

Incepand cu anul 1998 s-a implementat acest program ce cuprinde standardele de calitate ale companiei noastre. Clientii nostri sunt cei mai importanti si aceste standarde cuprind toate actiunile ce trebuie intreprinse astfel incat sa le asiguram produse de calitate exceptionala si o servire superioara.

* C.H.A.M.P.S. CHECKUP

Reprezinta verificarea, de ceea ce numim noi 'clienti misteriosi', a respectarii standardelor de calitate de catre membri echipei KFC. Restaurantele KFC din Romania se afla printre primele din lume prin punctajele obtinute, care sunt de cele mai multe ori de 100%.

* CUSTOMER MANIA

Incepand din anul 2000 oferirea constanta 100% a standardelor C.H.A.M.P.S. a fost imbunatatita prin implementarea si dezvoltarea energiei pozitive in randul echipei noastre si a atitudinii YES! in servirea clientilor

* CUSTOMER MANIA PLUS

Exigentele tot mai ridicate ale clientilor nostri, impreuna cu o cautare continua a noi modalitati de satisfacere si intampinare a nevoilor clientilor, au dus la imbunatatirea atitudinii si ospitalitatii membrilor echipei KFC fata de acestia prin implementarea acestui nou program incepand din luna mai 2006.

US Food Network SA – o companie cu traditie

KFC ( Kentucky Fried Chicken ) opereaza sub un contract de franciza prin care licenta este acordata companiei US Food Network SA.

Primul restaurant a fost deschis in aprilie 1997 pe Blvd. Magheru din Bucuresti.

In 2004 KFC deschide al saptelea restaurant al sau, in Constanta, la Tomis Mall, primul in afara capitalei.

In prezent Compania US Food Network SA detine 38 de restaurante KFC, dintre care 17 in Bucuresti si celelalte in Constanta, Timisoara, Oradea, Iasi, Brasov, Ramnicu-Valcea, Ploiesti, Pitesti, Cluj, Bacau, Targu Mures, Suceava, Craiova,Arad, Sibiu si unul in Republica Moldova. Calitatea produselor, modul exceptional de servire si standardele mentinute la un nivel constant ridicat au indreptatit echipele KFC din Romania sa castige numeroase premii europene si mondiale in competitia cu celelalte restaurante KFC din lume pentru Restaurant Excellence.

Insa cea mai importanta distinctie este data de cel mai bun scor (100%) obtinut in numeroase randuri de fiecare restaurant, incepind cu anul 2000, an de infiintare a CHAMPSCHECK, un sistem de verificare, de catre echipe de profesionisti, a experientei clientilor in localurile noastre. Aceasta performanta a introdus echipele manageriale din Romania in Champions Club si le-a oferit participarea la galele anuale de la Reykjavik, Sevilla, Paris, Limassol, Atena, Mauritius.

In prezent colectivul KFC Romania cuprinde peste 1000 de oameni.

Profilul companiei

Misiune

* C.H.A.M.P.S.

Incepand cu anul 1998 s-a implementat acest program ce cuprinde standardele de calitate ale companiei noastre. Clientii nostri sunt cei mai importanti si aceste standarde cuprind toate actiunile ce trebuie intreprinse astfel incat sa le asiguram produse de calitate exceptionala si o servire superioara.

* C.H.A.M.P.S. CHECKUP

Reprezinta verificarea, de ceea ce numim noi 'clienti misteriosi', a respectarii standardelor de calitate de catre membri echipei KFC. Restaurantele KFC din Romania se afla printre primele din lume prin punctajele obtinute, care sunt de cele mai multe ori de 100%.

* CUSTOMER MANIA

Incepand din anul 2000 oferirea constanta 100% a standardelor C.H.A.M.P.S. a fost imbunatatita prin implementarea si dezvoltarea energiei pozitive in randul echipei noastre si a atitudinii YES! in servirea clientilor

* CUSTOMER MANIA PLUS

Exigentele tot mai ridicate ale clientilor nostri, impreuna cu o cautare continua a noi modalitati de satisfacere si intampinare a nevoilor clientilor, au dus la imbunatatirea atitudinii si ospitalitatii membrilor echipei KFC fata de acestia prin implementarea acestui nou program incepand din luna mai 2006.

Valori cheie

Principiile 'Cum lucram impreuna' reprezinta valorile pe care s-a construit cultura organizationala a companiei. Sunt valabile atat la KFC cat si la celelalte lanturi de restaurante YUM!

Aceste principii exprima modul de lucru si comportamentul adoptat de fiecare membru al echipei noastre.

Principiile HWWT:

Customer Mania:

 • Nu doar ascultam vocea clientilor nostri si raspundem cerintelor acestora, suntem pasionati in a depasi asteptarile acestora pentru a-i multumi.
 • Increderea in oameni:
 • Avem incredere in oameni, in intentiile lor pozitive, incurajam exprimarea ideilor si dezvoltam o echipa diversificata in stil si componenta.
 • Recunoastere: gasim motive de a sarbatori realizarile colegilor nostri si ne distram facand acest lucru.
 • Instruire si suport:
 • Oferim tuturor membrilor echipei instruire si suport in desfasurarea activitatilor.
 • Responsabilitate:
 • Facem ceea ce spunem si suntem responsabili in tot ceea ce facem; actionam cu fiecare restaurant KFC ca si cu propria afacere.
 • Perfectiune:
 • Suntem mandri de munca noastra si dorim perfectiunea.
 • Energie pozitiva:
 • Lucram cu placere si pasiune, detestam birocratia si tot ceea ce genereaza ea.
 • Munca in echipa:
 • Lucram ca o echipa dar respectam individualitatea.


Viziune

Sa fim si sa fim perceputi drept liderul industriei alimentara tip ‘’fast-food’’ din Europa Centrala si de Est.

Grupul US Food Network SA este unul din liderii industriei alimentara tip ‘’fast-food’’ din Europa Centrala si de Est si lider de piata pentru anumite produse.. Suntem specializati in dezvoltarea, producerea si comercializarea de produse alimentara tip ‘’fast-food’’.

Portofoliul actual al grupului contine circa 270 produse in 500 de forme farmaceutice de prezentare si acopera o gama larga de produse .

Avand o conceptie moderna si dinamica, dublata de experienta indelungata pe pietele din Europa Centrala si de Est, Zentiva contribuie la dezvoltarea sistemelor de sanatate in regiunile in care activeaza. Compania s-a format prin unirea Leciva a.s. cu Slovakofarma a.s., cele mai mari companii farmaceutice din Republica Ceha si Slovacia, iar grupul astfel format are toate resursele pentru a juca un rol cheie in industria farmaceutica din Europa.

Instantanee corporatiste

Una din cele mai mari firme care dezvolta produse de tip ‘’fast food’’ din Europa Centrala si de Est

Portofoliu mare de produse si potential ridicat de dezvoltare

Cresterea portofoliului de produse

Indeplinirea standardelor de calitate din U.E in toate capacitatile de productie

Sponsor al activitatilor culturale, stiintifice, sportive si educationale.

Informatii de baza despre produs

Crispy Strips

Fasii de piept de pui marinat, picante cu o crusta crocanta. Se servesc cu un sos de usturoi sau ketchup.

Meniu Crispy Strips

Meniu 5 Crispy Strips

Pret : 16.90 LEI

5 crispy strips + cate o portie normala de cartofi si racoritoare si un sos
Alege mare - Cu doar 2.00 LEI schimba portia normala de cartofi cu piure/ portie orez/ portie mare de cartofi/ fasole/ cartofi taranesti si racoritoarea cu racoritoare mare/ prigat mare.

Meniu 8 Crispy Strips

Pret : 20.90 LEI

8 crispy strips + cate o portie normala de cartofi si racoritoare si un sos
Alege Mare - cu doar 2.00 LEI schimba portia normala de cartofi cu piure/ portie orez/ portie mare de cartofi/ fasole/ cartofi taranesti si racoritoarea cu racoritoare mare/ Prigat mare.

PASTRARE

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor

Fasii de piept de pui marinat, picante cu o crusta crocanta. Se servesc cu un sos de usturoi sau ketchup.

5 crispy strips

12.00 LEI

8 crispy strips

16.00 LEI

Planul de marketing al produsului

Informatii referitoare la clienti

Metoda de cercetare folosita pentru determinarea dorintelor clientilor este sondajul,iar instrumental de lucru este chestionarul.

Chestionarul

1 Folositi aspirina?

Da

Nu

2 De cate ori pe luna cumparati acest medicament?

Zilnic

In fiecare saptamana

O data pe luna

Deloc

3 Credeti ca este cel mai ieftin medicament de pe piata?

Da

Nu

Nu stiu

4 Cunoasteti vreo firma care produce aspirina?Daca da care ar fi aceasta?

5 Dati o nota de la 1(foarte prost) la 10 (foarte bun) raportului calitate/pret al acestui produs.

6 Ce dezavantaje are folosirea medicamentului in fiecare zi?

7 Recomandati si altor personae sa foloseasca aspirina?

Da

Nu

8 Cat sunteti dispus(a) sa cheltuiti intr-o luna pe aspirina?

9 La ce boli folositi acest medicament?

10 Ce sortimente de aspirina folositi?

Comprimate

Comprimate efervescente

Comprimate pentru cardiaci

Comprimate masticabile

11 Varsta

Sub 18 ani

Intre 18-30 ani

Intre 30-50 ani

Peste 50 ani

12 Sexul

Feminin

Masculin

13 Stare civila

Casatorit(a)

Necasatorit(a)

Divortat(a)

14 Educatie

15 Ocupatie

Student

Muncitor calificat

Muncitor necalificat

Pensionar

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1500 persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani.

Din sondajul efectuat pe cele 1500 de persoane reiese ca produsul nostru, acid acetilsalicilic 500 mg(aspirina),e folosit de majoritatea persoanelor intervievate. Majoritatea persoanelor care folosesc aspirina fiind adultii.

Firma Sicomed este una din cele mai titrate firme de produse farmaceutice,ceea ce reprezinta o garantie pentru toate categoriile noastre de clienti.

Cu toate ca avem un singur tip de produs,spre deosebire de alte firme,acesta este preferat atat ca antiinflamator,analgezic,antipiretic sau vaso-dilatator.

Din sondaj tragem concluzia ca cel mai bine vandut produs,din gama farmaceutica,din tara este aspirina produsa de Sicomed.

Acest lucru se datoreaza multiplelor ei proprietati precum si pretului relativ redus pe care il are comparativ cu firmele concurente.Informatii referitoare la concurenta firmei

Matricea concurentei

Competitori

Nume

companie

Web site

Anul de inceput

Nr.

locatii

Scurta prezentare

McDonald's

www.mcdonalds.ro

1995

58

Primul restaurant McDonald's, in tara noastra, si-a deschis portile in data de 16 iunie 1995 la parterul Complexului Comercial UNIREA, deschidere ce a coincis cu stabilirea recordului de tranzactii in ziua deschiderii la nivel central european.

Springtime

www.springtime.ro

1992

25

Springtime este deja un jucator cu traditie pe piata de food, incepand activitatea in 1992..

Primul restaurant Springtime apare in cea mai cunoscuta zona a capitalei - Piata Victoriei.

Treptat, lantul de restaurante s-a marit si datorita succesului obtinut, Springtime se poate mandri cu faptul ca detine cel mai mare lant de restaurante cu capital romanesc, ajungand in prezent la aproape 25 de locatii.

Burger King

www.burgerking.com.ro

2008

8

Burger King a deschis cea de-a opta locatie de la intrarea pe piata romaneasca, in aprilie 2008.

In aprilie 2008 Burger King a deschis in Romania primul restaurant in Baneasa Shopping City, ritmul de dezvoltare fiind apreciat la deschiderea unei locatii la fiecare doua luni.

Burger King opereaza peste 11.700 de restaurante in cele 50 de state din SUA si in alte 74 de tari. Aproape 90% dintre restaurantele Burger King sunt detinute si operate de francize independente, multe dintre ele fiind afaceri de familie.

Concurenta directa

Firmele care formeaza concurenta directa sunt ,majoritatea,firme cu renume mondial.

Spre deosebire de firma U.S. Food Network S.A,care este relativ la inceput si are o tehnologie deficitara celelalte firme au ajuns sa diversifice gama acestui produs

Firma cu cel mai mare prestigiu dintre concurentii directi este McDonald's care este de asemenea si firma care are gama cea mai larga de produse bazata pe acid acetilsalicilic.

De asemenea o parte din firmele concurente produc acest produs numai pentru cardiaci,cu un gramaj al substantei active redus.

Spre deosebire de concurenta firma Sicomed produce produsul standard,fara a avea o protectie gastro-intestinala a acestuia,adica aspirina tamponata.

Tinand cont de toate aceste neajunsuri firma noastra ramane un concurent puternic pe piata acestui medicament

Acest lucru se datoreaza calitatii ireprosabile,pretului scazut si nu in ultimul rand al bunului renume a firmei Sicomed.

Ce spune primul competitor de pe piata de fast-food :

McDonald's Romania:“Reteaua de restaurante de tip fast-food McDonald's Romania a inregistrat anul trecut un profit de 29 mil. lei (7,8 mil. euro), nivel similar cu cel din 2007, in conditiile in care cifra de afaceri a avut o evolutie in lei de 30%, la putin peste 400 mil. lei (108 mil. euro), de la 307 mil. lei (92,1 mil. euro) in 2007.

'Situatia s-a schimbat, suntem si noi intr-un moment delicat in contextul devalorizarii leului si al cresterii preturilor la materia prima cu 7-8% in 2008, dar cu toate acestea anul trecut am crescut salariile in medie cu 25%, am investit in noi restaurante sau in renovari si am negociat preturile cu furnizorii. Chiar daca au atenuat cresterea profitului, sunt factori care ne asigura o crestere de doua cifre a vanzarilor', a declarat pentru ZF Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei.

Savu anunta cel putin patru deschideri in urmatoarea perioada, dintre care doua restaurante in Bucuresti si Sibiu. 'Mai avem si alte locatii in faze de finalizare a negocierilor privind achizitia sau constructia restaurantelor', mai spune Savu.

'Vom continua politica de preturi accesibile, cu conditia sa nu se intample niste tragedii in ce priveste deprecierea leului. Pe piata de fast-food, estimata de McDonald's, care detine 58 de restaurante la nivel national, la o valoare de aproximativ 2 mld. euro, cei mai importanti competitori sunt KFC si Burger King.”

Sursa : https://www.mcdonalds.ro/

Subiect : Profitul McDonald's, tinut pe loc de cresterea costurilor.

Concurenta indirecta

Ca si concurenta indirecta putem include Plafarul si toate firmele care produc produse pe baza de plante(pastille,ceaiuri) cu acelasi efect ca si aspirina.Printre aceste produse putem sa amintim ceaiul.

O alta firma concurenta este Plantavorel cu produsul Fitoalgin-aparat locomotor,artrite.

Produsul este folosit pentru crampe si febra musculara.

O alta gama de produse care au acelasi efect ca si aspirina sunt produsele antiinflamatoare dintre care amintim:suc de varza,patlagina,ceai de musetel, cirese,visine,dar si produsele antipiretice (impotriva febrei):faina de mustar,hrean.3 . Mixul de marketing

Din punct de vedere al marketingului produsul are trei dimnsiuni:produsul de baza,produsul efectiv si produsul imbunatatit

Matricea calitate-pret

calitate

redusa medie mare

redus

mediu

pret mare

Raportul calitate-pret pentru acest produs este unul optim.

Pretul se stabileste in functie de fluctuatiile pietei.

Se tinde spre a avea un pret avantajos si o calitate buna a produsului.

Plasarea

 • Canalul de vanzare al firmei U.S. Food Network S.A este urmatorul:

Producator - Consumatori

 • Producatorul este firma   U.S. Food Network S.A ,prin restaurantele firmei,17 numai in Bucuresti.
 • Consumatorul este populatia.
 • Personalul care vinde si pregatesc produsele trebuie sa fie un personal calificat in domeniu.
 • Nu este admisa nici o abatere de la standardele de calitate,iar depozitele de produse preambalate sunt atent verificate.
 • Producatorul doreste sa foloseasca cele mai bune ingrediente, lucrand cu furnizori de cea mai mare incredere si care asigura standardele stricte de preparare.
 • Prioritatea numarul unu este siguranta alimentara.
 • Se folosesc cele mai proaspete ingrediente si se incerca sa aibe cat mai multe resurse locale.

Promovarea

 • Se face prin intermediul:
 1. · publicitatii
 2. · promotiilor
 3. · marketingului la nivelul fiecarui restaurant
 4. · sponsorizarilor
 5. · ambalajelor
 6. · relatiilor publice
 7. · reclamelor
 8. · experientei vizitelor
 • Promovarea poate fi facuta si se face cu ajutorul reclamelor: poster/banner in spatii publice,in reviste si ziare ,dar si cumparand spatii de publicitate la posturi de radio si televiziune.
 • Promovarea vanzarilor se face prin stimularea casierilor,managerilor si directorilor ca sa convinga potentialii clienti sa cumpere produsele firmei,transformandu-i in clienti fideli.
 • Acestia sunt stimulati fie prin cresterea salariului,fie prin prime si bonusuri la implinirea targetului .
 • Pentru produsul numit crispy strips,la portie sau meniu, promovarea este foarte bine stimultata si prim folosirea produsului in diverse sandvisuri,dar si oferind in acelasi pret si un sos la alegere.
 • Plata produselor cumparate este foarte facila prin implementarea mai multor moduri de plata : plata cu cardul electronic de la mai multe banci,oferind si reducere la plata la un anumit tip de card,bonuri de masa,tichete cadou,tichete de reducere, astfel incat orice client poate fi atras chiar daca nu are la indemana o suma de bani in cash.
 • De asemenea se fac investitii majore pentru o promovare cat mai moderna a produselor,dar si pentru a diversifica si imbunatatii oferta cu produse proaspete din toata gama.

Obiectivele firmei

 • Firma doreste sa devina cel mai mare producator si distribuitor de produse de tip ‘fast- food’ din Europa de Est.
 • Doreste sa-si extinda gama de produse pentru a atrage un numar cat mai mare de consumatori.
 • De asemenea produse care sa aiba in compozitia lor,pe langa produsul de baza,crispy strips,si alte produse (ex:sosuri picante,sosuri dulci,branza feliata) care sa duca la diversificarea gustului si prin urmare la largirea bazei de clienti pe o anumit tip de produs.

Concluzii

In concluzie putem spune ca, desi produsul nostru nu se gaseste intr-o varietate mai mare si sub mai multe forme este,pana in prezent,unul dintre cele mai cautate produse din acesta gama.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate