Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Istoria marketingului


Istoria marketingului


Istoria marketingului

Acest articol discuta despre istoria marketingului ca o disciplina recunoscuta,

impreuna cu modificarile concomitente ale marketingului in teorie si

practica. (Marketing-ul cuprinde toate activitatile implicate in transferul de marfuri de la producator sau vanzator catre consumator sau cumparator, inclusiv publicitatea, transport,

depozitare, si vanzare)

Studiul a istoriei de introducere pe piata ca un domeniu academic aparut doar de curand.Controverse si disputele abunda in domeniu. Publicarea in 1976 a cartii Istoria de Marketing gandire, de catre Robert Bartels marcheaza un punct de cotitura in marketing crezut. De atunci, cadre universitare specializate in marketing a decis sa imite pe economie, distinctive teorie si practica. Doua diferite domenii de studiu aparut:
istoria de marketing gandire, oferind conturi teoretice, de marketing istorie, concentrandu-se pe istoria de practica de introducere pe piataAceasta diviziune paralele distinctia intre istoria gandirii economice si de istorie economica.Practicantii din istoria de introducere pe piata crezut act de faptul ca atat practicieni si teoreticieni cunosc relativ putin despre acest domeniu. Dar istoria are o semnificatie pentru a cadrelor didactice universitare pentru ca va ajuta sa se defineasca liniile de baza pe care le poate recunoaste schimba si de a evolua teoria de marketing. Pe de alta parte, sustinatorii de istorie de introducere pe piata sustin ca nu se poate compara pe deplin domeniul de introducere pe piata, cu economie si, prin urmare, sugereaza impracticality divorteze de teorie si practica. In primul rand, savanti de introducere pe piata rareori se angajeze in practica de marketing la fel de mult ca economisti se angajeze in dezvoltarea si executarea politicilor publice. In al doilea rand, oamenii de afaceri inoveze in domeniul de introducere pe piata, precum si istoria de introducere pe piata vor ramane incomplet, daca o disociaza in mediul academic de la practicieni.
Urmatoarele sectiuni discuta ambele abordari la istoria de marketing, de inchidere cu o dezbatere despre cronologia standard de comercializare, o ipoteza pe scara larga cunoscute despre istoria de introducere pe piata, ci unul care istoricii in campul de introducere pe piata au provocat.

Istoria de marketing gandire
Istoria de marketing crezut ca se ocupa cu evolutia teoriilor in domeniul marketingului, de la lumea antica.
Istoricii de marketing sunt de acord ca disciplina din ramificat, la randul sau, a secolului al XX-lea, desi unii sustin ca savantii in Evul antice si medievale au studiat deja ideile de marketing.

Periodizarea
Robert Bartels in Istoria de Marketing Thought 'clasificate dezvoltarea teoriei deceniu de introducere pe piata de zece ani de la inceputul secolului 20, astfel:
Anii 1900: descoperirea unor concepte de baza si explorarea lor
Anii 1910: conceptualizare, clasificarea si definirea termenilor
Anii 1920: integrarea pe baza unor principii
1930: dezvoltarea de specializare si de variatie, in teorie,
Anii 1940: reconsiderare in functie de cerinte noi si o abordare mai stiintifica
Abordari 1950: reconceptualisation, avand in vedere managerialism, dezvoltarea sociala si cantitative
Anii 1960: diferentiere pe baze, cum ar fi managerialism, holism, ecologia, sisteme, si internationalismului
1970: socializare; adaptarea la schimbarile sociale de introducere pe piata
Odata cu cresterea in importanta de departamente de marketing si managerii lor asociate de marketing, domeniul a devenit coapte de inmultire de moda de management, care nu da intotdeauna-se sa periodizare.

Nasterea de idei de introducere pe piata
In pre-economiilor moderne, preponderenta intreprinderilor mici a militat impotriva recunoasterii de introducere pe piata ca un domeniu separat de expertiza.
Modificari in tiparele si intensitatea de activitate economica, precum si de crestere a economiei ca stiinta, in special in secolul al 19-lea, a deschis calea pentru studii de marketing. Cresterea in dimensiune si domeniul de aplicare al economiilor nationale si internationale in cadrul revolutiei industriale a dus in cele din urma la o transcendenta ad-hoc de vanzare cu amanuntul si a inovatiilor de publicitate si in cele din urma la sistematizare. Introducere pe piata a aparut ca un domeniu tehnice separate numai la sfarsitul secolului al 19-lea. OED urme de utilizare abstract al cuvantului numai in ceea ce inapoi in 1884.

Scolile traditionale
Autoritatile traditionale in materie de marketing concentrat pe produse si pe vanzarea si cumpararea de bunuri si servicii. Ei acordat putina atentie domenii precum serviciile post-vanzare, si a acordat o atentie cu atat mai putin pentru a responsabilitatii sociale sau cu responsabilitatea sociala.
Scoli moderne
Istoricii de marketing ca Eric Shaw si Barton A. Weitz punct de publicarea cartii lui Wroe Alderson, Marketing Executive comportamentul si de actiune (1957), ca o pauza de-punct in istoria gindirii de introducere pe piata, [3] trecerea de la functiile de macro-institutiile -marfuri abordare intr-o paradigma micromarketing de management.
Dupa Alderson, de introducere pe piata a inceput sa includa si alte domenii ale cunoasterii in afara de economie, in special in domeniul stiintei de comportament, devenind un domeniu multidisciplinar. Pentru unii oameni de stiinta, cartea lui Alderson marcheaza inceputul Management Marketing Era.

Spre deosebire de economisti, marketing au dificultati in organizarea teorii diferite in disciplina lor in scoli-de-gandire. Cu toate acestea, unii istorici de introducere pe piata cum ar fi Jagdish Sheth au incercat sa identifice principalelor concepte din spatele activitatea savanti in domeniu, gruparea ideile lor in scoli de introducere pe piata ',' cum ar fi urmatoarele: scoala manageriale a aparut in timpul sfarsitul anilor 1950 si a devenit poate spune ca predominanta si scoala mai influente de gandire in domeniul consum / cumparator scoala de comportament, care a dominat in domeniul academic, in a doua jumatate a secolului XX (in afara de scoala Manageerial), caracteristici teoriile emergente, de la stiinta de comportament scoala de schimb sociale, care se axeaza pe de schimb ca conceptului fundamental de introducere pe piata.

Istoria de marketing
O mare parte a practicii traditionale de introducere pe piata inainte de secolul XX a ramas anchilozat de reguli-de-degetul mare si lipsa de informatii.
Tehnologia informatiei, mai ales de la mijlocul secolului al XX-lea, a dat Marketeer noi canale de comunicare, precum si mijloacele sporita a agregarea si analiza datelor de marketing. Specializarile au aparut (in special fata de marketing si vanzari de publicitate fata de comertul cu amanuntul) si recombinat (de dezvoltare a afacerii) a lungul anilor.

Linie temporala a inovatiei
1450: metal Gutenberg's Movable Type, ceea ce duce in cele din urma la masa-productia de pliante si brosuri
Anii 1730: aparitia unor reviste (un vector viitoare de marketing de nisa)
1836: prima de publicitate platita intr-un ziar (in Franta)
1839: postere pe o proprietate privata interzise de la Londra
1864: prima utilizare a inregistrat de telegraf pentru spam in masa nesolicitate
1867: mai devreme inchirieri inregistrate avizier
Anii 1880: Exemple de marci comerciale devreme ca de branding
1905: Universitatea din Pennsylvania a oferit un curs de 'comercializarea produselor'
1908: Harvard Business School se deschide
1922: incepe publicitatea radio
Anii 1940: calculatoare electronice dezvoltate
1941: prima utilizare a inregistrat de publicitate prin televiziune
1950: sistematizarea de telemarketing
1970: E-commerce a inventat
1980: dezvoltarea de baze de date de introducere pe piata ca precursoare ale CRM
1980: aparitia de relationship marketing 1980: aparitia de calculator-spam orientate spre
1984: introducerea de marketing de gherila
1985: desktop publishing democratizes productia de imprimare-publicitate
1991: comunicarea de marketing integrate castigurile academice statutul
Anii 1990, CRM si IMC (in formele diverse si nume), dominanta castig in promotii si de planificare de marketing
1995-2001: dot-com bubble temporar re-definit viitorul de introducere pe piata
1996: identificarea de viral marketing
Anii 2000: Castigurile integrate de marketing si de acceptare, in 2002 primul sau centru dedicat academice de cercetare.

Un standard de introducere pe piata Cronologie subdivizeaza istorie de introducere pe piata, dupa cum urmeaza:
Productia era de orientare
Catalog de orientare era
Vanzari era orientarea
Piata era orientarea
Orientarea spre client
Orientare de productie
O orientare de productie dominat de afaceri crezut ca de la inceputul capitalism la mijlocul anilor 1950, iar unii sustin ca inca mai exista in anumite industrii.
De afaceri in cauza in sine in primul rand in productie, de fabricatie, precum si problemele de eficienta. Say Legea lui incapsulate acest punct de vedere, declarand: 'Oferta creeaza cererii sale'. Pentru a pus-o un alt fel, 'in cazul in care cineva face un produs, altcineva va dori sa o cumpere'. Aceasta orientare a crescut la importanta intr-un mediu care a avut o penurie de bunuri fabricate in raport cu cererea, atat de bunuri vandute usor.

Implications of this orientation include:

narrow product-line(s)

pricing based on the costs of production and distribution

research limited to technical product-research

packaging designed primarily to protect product

minimal promotion and advertising, limited to raising awareness of the existence of the product

consumers more interested in simply obtaining the product, and less in its quality

Cateva exemple:
Industria auto timpurie ofera exemplu clasic de orientare de productie, exemplificate de povestea lui Henry Ford Model T. La aceasta orientare timpul de productie, o industrie-filosofie larg, aplicata in multe industrii.
Dupa cum a anului 2009 o vede exemple de productie-comercializare orientare in companii individuale, mai degraba decat in industriile de ansamblu a crescut din cauza concurentei.
Se poate argumenta ca unele elemente de orientare de productie apar in industria electronica in cazul in care firmele fabricarea cantitati mari de low-cost, low-bunuri de pret atunci cand stiu ca exista o piata. Ca un factor posibil suplimentar, se poate inlocui un produs electronic de obicei mult mai ieftin decat fixarea ea. Philip Kotler sustine ca tehnicile de linie de asamblare-au migrat la servicii cum ar fi beneficiile birouri guvernamentale, in care ei se confrunta cu oameni foarte eficient, dar fara sa implice neaparat satisfactie deplina din partea clientului.

Conceptul de marketing social
Articol principal: de introducere pe piata societale
Societala de introducere pe piata a aparut in anii 1960.
Trateaza conceptul de marketing social cu nevoile, vrea si exigentelor clientilor: cum sa le satisface prin producerea de valoare superioara care ar trebui sa satisfaca clientii si pentru a promova bunastarea societatii. De producatori nu ar trebui sa produca produse considerate periculoase pentru societate. De introducere pe piata societatii dezvoltat de introducere pe piata in durabile.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate