Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Cercetare - despre Gillette


Cercetare - despre Gillette


Research proposal GILLETTECuprins

I. RESEARCH PROPOSAL

PROBLEME DECIZIONALE

1.2 PROBLEME DE CERCETARE

1.3 OBIECTIVELE CERCETARII 

1.4 METODE DE CERCETARE

1.4.2 Cercetare calitativa 

1.4.3 Cercetare cantitativa 

BUGETUL DE CHELTUIELI

Ii. OBIECTIVELE CERCETARII Error! Bookmark not defined.

Iii. mETODOLOGIE

REZUMAT FOCUS-GRUP

IV. REZULTATE

OBIECTIVE PRINCIPALE

OBIECTIVE SECUNDARE

v. LIMITELE CERCETARII

vI. cONCLUZII SI RECOMANDARI

vii. aNEXE

I. Research proposal

PROBLEME DECIZIONALE

Marile companii producatoare de spuma de ras se confrunta anul acesta cu o mare problema : diminuarea destul de importanta a vanzarilor. Una dintre principalele cauze ale scaderilor vanzarilor rezida din fragmentarea excesiva a pietei produselor cosmetice barbatesti prin aparitia tot mai multor companii de profil.

Cresterea numarului de sortimente a facut ca in acest domeniu concurenta sa creasca simtitor. Firma a recurs la o cercetare de piata pentru spuma de ras Gillette care va permite clarificarea si posibilitatea de intelegere a perceptiei pe care consumatorii o au despre spuma de ras Gillette, oferind astfel premisele unor noi modalitati de promovare si crestere a vanzarilor acesteia.

Problemele decizionale cu care se confrunta compania Gillette referitoare la spuma de ras sunt:

Introducerea unui nou sortiment: spuma de ras Gillette cu aloe vera deoarece studiile celor de la Gillette au evidentiat problemele pe care barbieritul le implica: acesta dura prea mult, era neplacut si lasa pielea iritata. Noul sortiment beneficiind de inovatiile companie ajuta la o mai buna lubrifiere a pielii facand barbieritul mai placut si in acelasi timp mai rapid.

2. Initierea unei campanii agresive de publicitate prin intermediul mass-media.

PROBLEME DE CERCETARE

Scopul acestei cercetari este de a studia in randul consumatorilor imaginea referitoare la spuma de ras Gillette in vederea gasirii unor solutii pentru cresterea vanzarilor. Scopul cercetarii va fi valorificarea problemelelor astfel incat sa indice informatiile necesare decidentului pentru alegerea unei variante de actiune.

Problemele de cercetare care au rezultat in urma analizei problemelor decizioanele ale managerilor companiei sunt:

1. Efectele pe care le are barbieritul cu una din spumele de ras ale companiei.

2. Identificarea timpului acordat de catre consumatori barbieritului.

OBIECTIVELE CERCETARII

In stabilirea obiectivelor de cercetare s-au avut in vedere problemele cu care se confrunta firma. Dorim sa obtinem date concrete, masurabile pentru a trage concluziile si in final sa facem recomandari pentru rezolvarea problemei cu care se confrunta firma, sa oferim raspunsurile la problemele pentru care s-au cautat solutii prin realizarea cercetarii.

Profil client: Sex masculin cu varste cuprinse intre 15 - 60 de ani.

Caracteristici demografice:

Sex:- masculin: 402.902

-feminin: 411.851

Varsta: 0-14 ani:149.302

15-59 ani: 530.460

peste 60 de ani:134.181

Venit: barbati(net)-734 ron

Femei(net)- 668 ron

1.3 OBIECTIVELE CERCETARII

In stabilirea obiectivelor de cercetare s-au avut in vedere problemele cu care se confrunta firma. Dorim sa obtinem date concrete, masurabile pentru a trage concluziile si in final sa facem recomandari pentru rezolvarea problemei cu care se confrunta firma, sa oferim raspunsurile la problemele pentru care s-au cautat solutii prin realizarea cercetarii.

Obiectivele principale sunt aflarea datelor referitoare la :

numarul de utilizatori ai spumei de ras din Iasi

motivele care stau la baza alegerii produsului

aflarea marcii preferate de catre consumator

identificarea imaginii Gilette in Iasi

Ca obiective secundare amintim:

importanta igrijirii personale in viata de zi cu zi

rolul brandului Gillette in fotbal

3. stilul de viata si profilul demografic al consumatorului

Concurentii principali:

- Avon Cosmetics Romania

- Oriflame Cospetics Romania

- Nivea

- Henkel Romania

- Unilever Romania

- Procter&Gamble Romania

Pentru culegerea datelor in vederea realizarii cercetarii cantitative, am recurs la intervievarea a 200 de respondenti pe parcursul unei zile, in zona hotelului Traian din Iasi. Datele au fost culese de catre 4 operatori de interviu : Bogdan, Emanuel, Dan si Alex.

METODE DE CERCETARE

1.4.1 Cercetare calitativa

Pentru cercetarea calitativa vom folosi ca metoda focus-grupul, ce ne ofera posibilitatea de a intelege detaliat motivatiile si dorintele consumatorilor. Cu ajutorul acestei metode dorim sa adunam informatii de profunzime, precum opinii si atitudini, sa obtinem informatii necesare realizarii unui studiu structurat, ce utilizeaza ca instrument de investigatie, chestionarul.

La focus grup vor participa 8 persoane, care vor avea un statut socio- profesional cat mai apropiat, in vederea realizarii unei comunicari cat mai deschise.Varsta participantilor se va incadra in intervalul 18 - 25 de ani, aceasta reprezentand un factor important in sensul ca diferente mari de varsta intre membrii grupului pot influenta negativ comunicarea in interiorul grupului.

1.4.2 Cercetare cantitativa

In realizarea cercetarii cantitative, ca metoda vom folosi ancheta pe baza de chestionar.

Structura chestionarului : va cuprinde un numar de 10 intrebari de analiza, plus 4 intrebari demografice, iar timpul de completare a acestuia va fi de aproximativ 10 minute. Indicatorii sunt prezentati atat la nivelul intregului esantion, cat si pe urmatoarele categorii: grupe de varsta, stare civla, nivel de educatie, nivel al venitului.

Piata tinta :cercetarea se adreseaza barbatilor cu varste cuprinse intre 15 - 60 de ani din Romania din mediul urban, atat cu studii medii dar si superioare, indiferent de starea civila.

Populatia si esantionul : din piata tinta am ales un numar de 200 de pesoane, din localitatea Iasi.

Structura esantionului

Esantionul a fost alcatuit din persoane de sex masculin, cu varsta cuprinsa intre urmatoarele intervale : 15 - 19 ani, 20 - 29 ani, 30 - 39 ani, 40 - 49 ani, 50 - 59 ani.

In ceea ce priveste pregatirea profesionala a acestora, ea variaza, regasindu-se atat persoane care inca isi continua studiile(elevi, studenti), cat si persoane cu studii superioare. Venitul personal pe luna a fost incadrat tot pe un numar de intervale, acesta la randul sau variind, astfel : sub 500 RON, 501 - 800 RON, 801 - 1200 RON, peste 1200 RON.

Varsta

Interval

Nr.persoane

Studii

Denumire

Nr.persoane

Gimnaziale

Liceale

Universitare

Post-universitare

Venit

Interval

Nr.persoane

<500

>1200

BUGETUL DE CHELTUIELI

Categorii de cheltuieli

Destinatia

Explicatii

Suma alocata

Birotica

Materiale folosite in realizarea cercetarii :

pix-uri,

mape,

memory stick,

papetarie,

ecusoane,etc ;

Multiplicarea chestionarelor

15 pix-uri * 0,6 RON

9 RON

4 mape * 5 RON

20 RON

1 memory stick

25 RON

papetarie20 RON

4 ecusoane * 2 RON

8 RON

200 chestionare

50 RON

Cheltuieli de transport

Pentru culegerea si interpretarea datelor

50 RON

Alte cheltuieli

- abonament internet, telecomunicatii, protocol, diurna;

- tiparirea proiectului final

60 RON

20 RON

80 RON

TOTAL 262 RON

Iii. mETODOLOGIE

REZUMAT FOCUS-GRUP

2.2.Sistematizarea rezultatelor obtinute in urma focus-grupului:

1.Discutiile s-au focalizat asupra urmatoarelor aspecte:

1.1.Caracterisicile spumei de ras si motivele ce stau la baza deciziei de cumparare. Identificarea mecanismelor care stau la baza optiunii intre mai multe alternative.

1.2. Identificarea perceptiilor asupra imaginii de marca ,realizarea profilului marcii Gillette. (notorietate brand).

1.3. Aspecte legate de capacitatea ambalajului de a suscita atentia. Evaluare puncte tari si puncte slabe.

Studiul realizat arata faptul ca, consumatorii de spuma de ras sunt bine informati, din ce in ce mai exigenti in ceea ce priveste calitatea si diversitatea produselor.

In urma discutiilor putem deduce ca cele mai importante caracteristici ale spumei de ras sunt: gradul de lubrifiere si de hidratare a pielii, existenta unei game diversificate si nu in ultimul rand designul ambalajului. In ceea ce priveste asocierea marcii Gillette cu o persoana, aceasta este de sex masculin si este desigur "Ambasadorul Gilette"- Gica Hagi.

Brandul Gillette se adreseaza segmentului premium si mediu

.

Pentru realizarea studiului calitativ in cercetarea noastra am ales ca metoda focus grupul; acesta a fost realizat in data de 24 noiembrie, in sala B310 din cadrul FEAA. Scopul focus grupului a fost acela de a afla cat mai multe informatii de la persoanele participante despre opiniile si atitudinile consumatorilor, pentru a ne ajuta in analiza obiectivelor si problemelor de cercetare.

Cu ajutorul acestei metode s-a reusit adunarea de informatii utile, oferind o intelegere mai detaliata a dorintelor consumatorului, reusindu-se a se genera idei interesante, posibile generatoare de succes.

IV. REZULTATE

In urma prelevarii datelor, atat din cadrul cercetarii calitative, cat si a celei cantitative, am reusit sa obtinem informatii concrete, masurabile pentru a trage concluzii si, in final, sa facem recomandari pentru rezolvarea problemei cu care se confrunta firma, sa oferim raspunsurile la problemele pentru care s-au cautat solutii prin realizarea cercetarii.

In continuare, vom prezenta rezultatele cercetarii si modul iin care am reusit sa atingem obiectivele.

OBIECTIVE PRINCIPALE

1.Frecventa de vizionare a emisiunii

Pentru a masura frecventa de vizionare a emisiunii "Geta Voinea Hair&Style" am aplicat in chestionar intrebarea numarul 2 (anexa Chestionar).

Am urmarit sa aflam frecventa de vizionare a mai multor emisiuni de profil, pentru a extrage informatii despre emisiunea Getei Voinea.. Din analiza output-ului nr. 1, din Anexa 1, am obtinut urmatoarele date, prezentate in graficul de mai jos.

Figura 1

Dupa cum se poate observa, cea mai urmarita emisiune in ultimele doua saptamani este "Ce se intampla doctore?" , urmata de Geta Voinea.

Din esantionul de 120 de persoane, in graficul urmator am prezentat frecventa de vizionare a emisiunii in ultimele 2 saptamani pe care o studiem.

Figura 2

36% din esantionul total au urmarit emisiunea Getei Voinea in ultimele 2 saptamani. Consideram ca acest procent demonstreaza o notorietate ridicata a acesteia.

2 Pozitionarea emisiunilor care au ca teme moda, coafatul si ingrijirea parului in mintea consumatorilor

Pentru a afla informatii despre perceptia telespectatoarelor asupra emisiunilor care au ca teme moda, coafatul si ingrijirea parului am folosit in chestionar intrebarea numarul 7 ( vezi Anexa Chestionar). Am analizat datele din output-ul nr 2 (Anexa 2) si am obtinut urmatorul grafic.

Figura 3

Consumatorii considera emisiunile de acest tip ca fiind utile, cu subiecte interesante, in care sunt prezentate sfaturi practice, intrucat predomina raspunsul "acord partial". Afirmatia pe care respondentii o percep ca fiind concludenta pentru emisiuni este aceea ca prezinta ultimele tendinte in domeniul de referinta, intrucat 57 din persoane au dat un acord total acesteia.

Deoarece ne-a interesat in mod special sa aflam informatii despre emisiunile de hair-style, am chestionat esantionul, adresand intrebarea: " Cunoasteti emisiuni de televiziune care au ca tema ingrijirea parului?Daca da, mentionati numele aceteia."

Din analiza fecventelor din output-urile 3 si 4(Anexa 3, Anexa 4), au rezultat urmatoarele grafice:

Figura 4

Din cele 120 de persoane, dupa cum se poate vedea in graficul de mai sus, 48 % reprezentand 57 de persoane cunosc emisiuni de hair-style.Cei care au raspuns favorabil la intrebarea adresata, 42 de persoane cunosc emisiunea Getei Voinea, restul de 15 amintind de numele emisiunii "Suvite cu fite"(vezi graficul de mai jos).

Figura 5

Motivele care stau la baza alegerii vizionarii acestor emisiuni

Persoanele care au raspuns favorabil la intrebarea numarul 5, au fost rugate ca la intrebarea 6 din chestionar, sa alega motivul pentru care urmaresc aceasta emisiuni(vezi output nr.5 din Anexa 5).

Figura 6

Principalul motiv pentru care telespectatoarele aleg sa urmareasca emisiunile de hair- style il reprezinta sfaturile utile prezentate in cadrul acestora. Din analiza raspunsurilor celor 57 care cunosc si urmaresc emisiunile de acest gen, motivul secundar pentru care este urmarita emisiunea este prezentarea ultimelor tendinte in domeniu( 30% au ales acest motiv).

Identificarea orelor si a zilelor preferate vizionarii emisiunii.

In chestionar am folosit intrebarile 3 si 4 pentru a identifica perioada din saptamana si orele preferate de consumatorii pentru vizionarea emisiunilor tv. Din analiza generala a acestor date am tras urmatoarele concluzii:

- perioada in care persoanele se uita cel mai mult la televizor este weekend-ul;

- intervalul orar cu cea mai mare audienta este 18 - 22.

Datele se reflecta in graficele de mai jos:

Figura7

Figura 8

5.Imaginea Getei Voinea

In chestionar am folosit o intrebare deschisa pentru a identifica cu ce asociaza respondentii imaginea Getei Voinea.


atitudine

 

bruneta

 

tunsori

 

critica

 

cool

 

talent

 

schimbare

 

imagine

 

guraliva

 

vip

 

trendy

 

par

 

noutate

 

profesionalism

 

Figura 9

Intrebarea 9 din chestionar, a fost introdusa cu scopul de a afla cat de multumite sunt persoanele de prestatia Getei Voinea; pentru a nu influenta am introdus pe langa numele Geta Voinea si alte prezentatoare de emisiuni de life - style cunoscute publicului.

Din interpretarea output-ului 8 (Anexa 8), am realizat urmatoarele grafice:

Figura 10

Figura 11

Analizand figura nr.11, putem observa ca 26% nu si-au exprimat parerea in legatura cu imaginea Getei Voinea iar din interpretarea raspunsurilor celorlalti respondenti deducem ca pe ansamblu consumatorii sunt multtumiti de prestatia prezentatoarei emisiunii analizate( 26% multumiti, 26 % destul de multumiti iar 18% foarte multumiti).

6. Tema preferata pentru o noua rubrica

Plecand de la propunerile pe care le-am aflat in cadrul focus grupului, privind preferintele pentru o noua rubrica in cadrul unei emisiuni de hair - style, am selectat 4 din aceste teme pe care le- am introdus in chestionar in cadrul intrebarii 12. Am insumat punctele rezultate imn output-ul nr 9(Anexa 9) si am ajuns la urmatoarele concluzii:

pe primul loc in topul preferintelor se situeaza " Metode naturiste pentru ingrijirea parului";

locul doi:" Trucuri pentru acasa";

locul trei:"Coafuri pentru diferite evenimente";

locul patru :"Prezentarea instrumentelor de coafat"

Figura 12

OBIECTIVE SECUNDARE

1.Importanta ingrijirii parului in viata femeilor

Am dorit sa aflam ce importanta are coafura si ingrijirea parului in randul respondentelor; pentru a indeplini acest obiectiv, peroanele au fost rugate sa ierarhizeze urmatoarele criterii :machiajul, coafura si ingrijirea parului si stilul vestimentar in functtie de preferintele lor. Interpretarea rezultatelor din output-ul 10 din Anexa 10 sunt prezentate in graficul de mai jos :

Figura 13

Coafura si ingrijirea parului au o importanta deosebita in ceea ce priveste imaginea, situandu-se pe locul 1, deoarece cei mai multi dintre respondenti au pozitionat acest aspect pe locul 1; la mica distanta, pe locul 2 se situaza stilul vestimentar urmat pe ultimul loc de stilul vestimentar.

2. Identificarea tipului de media (radio,reviste,Tv,internet) pentru o viitoare promovare a emisiunii ;

Dorim sa crestem notorietatea acestei emisiuni, iar pe langa promovarea care se realizeaza la tv, pe postul Euforia, vrem sa aflam cel mai utilizat mijloc media prin intermediul caruia sa promovam emisiunea in viitor.

Figura 14

Am luat ca baza de analiza mijloace media care sunt folosite zilnic; pe primul loc se situeaza internetul, urmat de TV, radio si reviste.

Stilul de viata si profilul demografic al consumatoruluiFigura 15

Figura 16

Figura17

In urma interpretarii graficelor de mai sus si a output-urilor din Anexa 12, observam ca varsta medie a respondentilor este de 26 de ani; predomina persoanele necasatorite, in procent de 61 %, iar nivelul de studii majoritar il reprezinta liceul, 57% fiind absolventi ai acestei forme de invatamant.

v. LIMITELE CERCETARII

Ca in orice demers stiintific de cercetare, au existat bariere si limite in realizarea studiului, ce ne-a impiedicat sa ne atingem pe deplin obiectivele propuse. Desi au existat astfel de elemente, am reusit sa ajungem la niste concluzii de pe urma carora am putut sa realizam un profil al emisiunii "Geta Voinea Hair & Style".

O prima problema de mentionat ar fi aceea a bugetului, ce a fost destul de restrans. Resursele financiare au fost proportionate in functie de resursele materiale folosite in timpul cercetarii.

In timpul focus-grupului, s-au ivit o serie de probleme ce ar fi putut influenta cursul studiului. Initial, trebuiau sa participe 8 persoane la focus grup, dar din diverse motive, 2 persoane nu au mai reusit sa participe. Aceasta etapa a cercetarii calitative a avut loc sambata, 24 noiembrie 2007, la ora 13:00, in incinta FEAA, sala B310. Din nou, s-au ivit o serie de probleme, spre exemplu, intalnirea trebuia sa aiba loc la ora 12:30 in sala B610. Din cauza ca aceasta sala era ocupata, am fost nevoiti sa cautam o alta sala , ceea ce ar fi putut sa puna la incercare rabdarea participantelor, desi noi speram ca nu a fost o problema atat de mare care sa influenteze cursul studiului.

Am facut rost destul de greu de camera video .De asemeni, volumul camerei a fost destul de mare, iar Radu a fost nevoit sa stabilizeze cat mai bine aparatul. Calitatea inregistrarii video rezultata nu a fost atat de buna, cauzata de mica problema mentionata mai sus, dar si de numarul mare de scaune si de mese din sala.

In rest, focus-grupul a decurs normal, fara incidinte, care sa influenteze studiul.

O problema destul de mare a fost frigul de afara ce ne-a impiedicat sa nu petrecem prea mult timp in strada pe parcursul celor 3 zile dedicate completarii chestionarelor.

Ne intrebam daca esantionul utilizat este reprezentativ pentru a extrapola date la nivelul intregii populatii. S-au intervievat persoane aflate la locul de munca, motiv pentru care raspunsurile n-ar putea fi relevante.

In loc de concluzii, am dori sa incheiem acest capitol prin cateva impresii legate de desfasurarea evenimentelor, si anume am avut de invatat multe lucruri din aceasta experienta, iar rezultatele obtinute vor fi benefice in activitatile viitoare.

vI. cONCLUZII SI RECOMANDARI

In urma studiului, am concluzionat ca cea mai mare frecventa de vizionare a emisiunilor este in weekend , in intervalul orar 18-22 Privind lucrurile din aceasta perspectiva , recomandam mentionarea intervalului orar de difuzare a emisiunii, cat si a zilei.

Cele mai multe telescpectatoare urmaresc emisiunilor de gen deoarece afla sfaturi utile si noutatile in domeniu, si, in mai mica masura, sunt satisfacuti de format si de prezentatoare.Recomandam, in acest sens, imbunatatirea perceperii imaginii prezentatoarei, a formatului emisiunii si aducerea unor invitati care sa fie pe gustul celor care vizioneaza show-ul, dar mai ales, sa puna sa fructifice punctul-forte al emisiunii, si anume acela de a prezenta ultimele tendinte in domeniu.

Tema emisiunii este bine aleasa deoarece coafura si ingrijirea ocupa primul loc in ceea ce privesc aspectele legate de imagine.

Telespectatoarele sunt interesate sa afle cat mai multe metode naturiste pentru ingrijirea parului, urmata de trucuri pentru a realiza o coafura eleganta si stilata, si in acelasi timp simpla . Aceste doua teme ar putea constitui noi subiecte pentru o rubrica noua in cadrul emisiunii.

In ceea ce priveste mijloacele media, recomandam o promovare a imaginii emisiunii si a prezentatoarei prin intermediul internetului, prin add-ons-uri si pop-uri pe site-urile revistelor pentru femei, forumuri, chat-rooms, cataloage on-line etc. Din pacate, celelalte medii nu se bucura de aceeasi frecventa de utilizare.

vii. aNEXE

ANEXA CHESTIONAR

Buna ziua. Numele meu este si realizam in prezent o cercetare de piata despre emisiuni de televiziune.Va rog sa ma ajutati raspunzandu-mi la cateva intrebari, nu va dura mai mult de 10 minute. Chestionarul este anonim.

V-ati uitat in ultima saptamana la televizor ?

1. DA 2. NU

2. Care din urmatoarele emisiuni le-ati urmarit in ultimele 2 saptamani la televizor ? (raspuns multiplu)

Emisiunea

Da

Nu

Nu stiu

1. Femeia conduce

2. Ce se intampla doctore ?

3. Geta Voinea hair and Style ?

4. De 3 ori femeie

5. Suvite cu fite

3. In ce perioada a saptamanii va uitati cel mai mult la televizor ? (un singur raspuns)

inceputul saptamanii

mijlocul saptamanii

week-end 

4. Cat de des obisnuiti sa va uitati la televizor ?

Interval orar

Deloc

Foarte rar

Uneori

Destul de des

Foarte des

Cunoasteti emisiuni de televiziune care au ca tema ingrijirea parului ? Daca da, mentionati numele acesteia.

DA, numele emisiunii . . . . . . . . . . . . . .(treci la intrebarea 6)

NU (Treci la intrebarea 7)

6. Care este motivul pentru care ati urmarit aceasta emisiune ? (1 singur raspuns)

Motivul

DA

NU

1. Aflati sfaturi utile

2. Va place prezentatoarea

3. Va place formatul emisiunii

4. Va informati despre ultimele noutati

5. Invitatii prezenti in emisiune sunt interesanti

7. In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii despre emisiunile care au ca teme moda, coafatul si ingrijirea parului?

Dezacord total

Dezacord partial

Neutru

Acord partial

Acord total

1. emisiunile sunt educative

2. trateaza subiecte interesante

3. sunt utile, ofera sfaturi practice

4. prezinta ultimele tendinte in domeniu

8. Va rugam sa imi mentionati care este primul cuvant care va vine in minte atunci cand auziti de:

  1. CORINA DANILA . . . . . . . . . . . . . . . ..
  2. GETA VOINEA . . . . . . . . . . . . . . . . .
  3. IRINA NICOLAE (EX ASIA) . . . . . . . . . . . ..

9. Cat de multumita sunteti de prestatia urmatoarelor prezentatoare de emisiuni ?

Foarte multumit

Destul de multumit

Multumit

Nemultumit

Foarte nemultumit

Nu stiu

1.Corina Danila (emisiunea Femeia conduce)2.Oana Cuzino (emisiunea Ce se intampla Doctore?)

3.Geta Voinea(emisiunea Geta Voinea Hair And Style)

10. Notati cu 1,2,3 unde 1 = primul loc , importanta pe care dumneavoastra o acordati urmatoarelor aspecte legate de imagine ?

Loc

1. machiajul

2. coafura si ingrijirea parului

3. stilul vestimentar

11. Cat de utile vi se par sfaturile oferite in cadrul emisiunilor care au ca teme moda, coafatul si ingrijirea parului?

  1. foarte utile 2. in mare masura utile 3. mediu 4. in mica masura utile 5.deloc utile

99. Nu stiu

12. In scopul introducerii unei noi rubrici in cadrul unei emisiuni care are ca tema ingrijirea parului va rugam sa repartizati 100 de puncte urmatoarelor subiecte de rubrica, avand in vedere preferintele dumneavoastra .

Rubrica

Puncte

1.Prezentarea instrumentelor de coafat

2. Coafuri pentru diferite evenimente

3. Metode naturiste pentru ingrijirea parului

4. Trucuri pentru acasa

13. Cat de des folositi urmatoarele mijloace media acasa, la serviciu sau oriunde altundeva?

Zilnic

De cateva ori pe sapt

De cateva ori pe luna

Mai rar

Niciodata

Radio

Reviste

TV

Internet

DATE DEMOGRAFICE

1.Varsta . . . . . . . .

2 Care este starea dvs. civila?

1 - casatorita 4 - necasatorita

2 - locuiesc impreuna cu partenerul 5 - divortata 98-refuza

3 - vaduva

3. Care este ultima scoala absolvita de dvs. ?

1 - gimnaziu neterminat 3 - scoala profesionala 5 - universitate sau colegiu

2 - gimnaziu 4 - liceu 98- refuz

4.In ce interval se incadreaza venitul net lunar in gospodaria dvs. (RON)?

1)< 301 RON  2) 301-700 RON 3) 701-1500 RON 4) >1500 RON

5. Ocupatia dvs. in prezent este . . . . . . . .

Va multumim pentru timpul acordat!

ANEXA 1

Output-ul 1:Frecventele de vizionare a emisiunilor in ultimele 2 saptamani

ANEXA 2

Output-ul 2: Frecventa raspunsurilor la intrebarea "In ce masura sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii despre emisiunile care au ca teme moda, coafatul si ingrijirea parului?"

ANEXA 3

Output-ul 3: Frecventa raspunsurilor la intrebarea "Cunoasteti emisiuni de televiziune care au ca tema ingrijirea parului ?"

ANEXA 4

Output-ul 4:Frecventa raspunsurilor la intrebarea "Daca cunoasteti emisiuni de televiziune care au ca tema ingrijirea parului mentionati numele acesteia"

ANEXA 5

Output-ul 5 :Frecventa raspunsurilor la intrebarea "Care este motivul pentru care ati urmarit o emisiune care are ca tema ingrijirea parului?"

ANEXA 6

Output-ul 6: Perioada saptamanii in care consumatorii se uita cel mai mult la TV

ANEXA 7

Output-ul 7: Frecventele intervalului orar in care consumatorii se uita cel mai mult la tv

ANEXA 8

OUTPUT-UL 8: Frecventa raspunsurilor la intrebarea "Cat de multumita sunteti de prestatia urmatoarelor prezentatoare de emisiuni?"

ANEXA 9

OUTPUT-UL 9: Frecventa privind preferintele pentru o noua rublica

ANEXA 10

OUTPUT-UL 10: Importanta aspectelor legate de imagine

ANEXA 11

OUTPUT-UL 11: Frecventa utilizarii mijloacelor media

ANEXA 12

Output-ul 12 : Varsta medie a respondentilor

ANEXA 13

Corelatia dintre Perioada de vizionare pe saptamana si

Intervalul orar

Coeficientul Peason corespunzator corelatiei dintre Per. de vizionare Tv pe sapt. si intervalul orar 18-22 este de 0,034,ceea ce indica o legatura relativ medie intre cele doua variabile, in comparatie cu celelalte intervale orare, iar sig(0,713) > sig (0,05) confirma ceea ce am precizat mai sus.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate