Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Analiza SWOT S.C. ENERGIELIFE S.A.


Analiza SWOT S.C. ENERGIELIFE S.A.


Analiza SWOT S.C. ENERGIELIFE S.A.

ENERGIELIFE SA este o companie privata, mandra sa fie in randul companiilor recunoscute dupa calitatea lucrarilor de confectii metalice medii si grele, structuri metalice pentru constructii civile si industriale, elemente componente si utilaje pentru constructii.

Compania a fost infiintata in 1985, ca firma specializata in subansamble si piese de schimb pentru sistemul energetic national. Incepand cu 1995, cand a devenit companie privata si-a diversificat gama de produse si servicii oferite, acoperind acum un segment de piata mult mai larg.

Compania activeaza pe o suprafata de 44,000 mp din care 13,000 mp sunt spatii de productie incluzand sectia de constructii metalice (debitare, asamblare si sudare), sectia de prelucrari mecanice si sectia sablare/vopsire.  • Strategia

ENERGIELIFE SA este focalizarea asupra Clientilor astfel fel incat sa satisfaca orice cerinta a acestora.

Compania vede in calitatea produselor livrate un obiectiv principal de urmat. Conceptia companiei referitoare la calitate este dovedita prin obtinerea Certificarii Sistemului Calitatii SR EN ISO 9001:2001 precum si a Certificarii Calitatii in Sudura DIN EN 729-2 si DIN 18800-7.

Productia include Confectii metalice diverse , Structuri metalice pentru Constructii civile si industriale, Piese prelucrate mecanic, schimbatoare de caldura clasice si cu tuburi termice si are posibilitatea de a asimila cu usurinta produse noi.

Angajatii reprezinta trasaturile ENERGIELIFE: profesionisti, scrupulosi si apti sa rezolve rapid orice cerinta. Profesionalismul este certificat de diverse organizatii cum ar fi: International Institute of Welding ,TÜV SÜDDEUTSCHLAND, ISCIR.

Prin aceasta succinta prezentare a societatii noastre, va transmitem disponibilitatea noastra pentru o viitoare colaborare.

  • Calitatea

Calitatea inseamna Satisfactia Clientului. Certificarea calitatii este un angajament care formeaza bazele progresului continuu, oferind instrumente concrete pentru perfectarea metodelor de lucru, cresterea comunicarii organizatorice interne si astfel un produs conform cu exigentele clientlor.

ENERGIELIFE considera ca implementarea unui Sistem de Management al Calitatii conform standardelor SR EN ISO 9001:2000 completat de Cerintele Calitatii in Sudura EN 729-2, este esentiala pentru:

  • identificarea si satisfacerea asteptarilor clientilor
  • modul in care se atinge un varf competitiv
  • realizarea, mentinerea si imbunatatirea servicilior organizatorice si aptitudinile.

Acest sistem armonizeaza toate procesele companiei cu cerintele stabilite de standardele mentionate mai sus. Rezultatul este acela ca ENERGIELIFE este capabila sa furnizeze un produs in conformitate cu:

  • exigentele Clientului
  • cerintele contractuale
  • standarde insotite si de documentatie de conformitate.

Strengths (puncte tari)

Avantajele proiectului constau in faptul ca se urmareste satisfacerea clientului prin angrenarea tuturor angajatilor si al echipamentelor in modul fiabil si calitativ astfel incat ambele parti sa aiba de castigat de pe urma colaborarii. In scopul satisfacerii clientilor se utilizeaza echipamente de ultima generatie in toate etapele procesului de productie iar angajatii sunt specializati pe posturile pe care activeaza.

Colectivul este unul serios, unit, omogen datorita continuitatii iar administratia se face de catre personalul specializat.

Punctual forte al acestei companii il reprezinta livrarea la timp a produselor precum si nivelul de calitate ridicat al acestora.

Faptul care a deranjat si totodata a uimit concurenta este acela ca am rezistat concurentei neloiale si am avut continuitate in ceea c priveste pretul si caliatatea, chiar daca de-a lungul timpului au existat firme care au practicat preturi reduse in detrimental calitatii si respectarii termenelor.

Weakness (puncte slabe)

In ceea ce priveste punctele slabe ale firmei nu prea e de discutat. Firma ar trebui sa se orienteze asupra maririi segmentului de piata, cat si a zonei de productie pentru a se fluidiza productia.

Alt punct slab ce trebuie revizuit este infrastructura ce contine echipamentele auxiliare prezente in zona de productie, aceasta fiind principalul punct slab al firmei.

Opportunities (oportunitati)

Conditiile care pot duce la dezvoltare le reprezinta colaborarile de lunga durata pe care firma le-a avut pana in prezent cu firmele contractate, colaborari ce sau terminat cu success pentru ambele firme. Pana in prezent firma a onorat contracte cu firme din tari cu grad puternic de dezvoltare precum Germania, Austria, Japonia, SUA, Suedia, Olanda, Belgia, Franta, Italia, iar aceasta experienta a fost un pas inainte in intelegerea mediului extern si a culturilor organizatorice ale concernelor externe. Pe o piata globala pentru fiecare firma este important gradul de adaptare la normele segmentului specific. Aceasta implica modificari ale structurii societatilor si flexibiliatea sistemelor de lucru. Companiile care au aceste posibilitati pot deveni importante pe segmental pe acre actioneaza. Cererea este data de dezvoltarea firmelor mici si mijlocii care au un capital privat romanesc si strain, dezvoltarea infrastructurii politica energetica.

Dintre proiectele in derulare amintim constructia structurii metalice a unei firme din Germania, precum si a structurii metalice a acoperisului patinoarului olimpic din Brasov.

Threats (amenintari)

Principalul obstacol in calea dezvoltarii firmei il reprezinta cererea scazuta datorata crizei economice precum si conditia tehnica precara a echipamentelor auxiliare.

Schimbarea globale care a afectat si afecteaza in continuare proiectul consta in grava criza economica din domeniul constructiilor si imobiliarelor.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate