Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Alegerea tehnicilor de promovare a vanzarilor


Alegerea tehnicilor de promovare a vanzarilor


ALEGEREA TEHNICILOR DE PROMOVARE A VANZARILOR

Un fabricant de produse cosmetice si de intretinere constata ca una dintre liniile sale de produse traditionale - produsele pentru ingrijirea parului - are, in ultima vreme, probleme legate de imagine. Deoarece producatorul nu a acordat suficienta atentie promovarii acestei linii, imaginea sa a suferit o usoara imbatranire.

In aceste conditii si stiind ca linia de produse are o clientela relativ fidela, fabricantul isi pune problema relansarii acesteia, cu scopul de a-i improspata imaginea.

Avand in vedere bugetul promotional disponibil, pe de o parte, si specificitatea pietei, pe de alta parte, s-a optat pentru organizarea unei campanii de promovare a vanzarilor.

CERINTE:

Din ansamblul tehnicilor de promovare a vanzarilor, care sunt cel mai putin indicate in cazul de fata ?

Care sunt tehnicile de promovare ce pot fi recomandate ?

SOLUTII POSIBILE:

a)     Avand in vedere obiectivul de comunicare urmarit, si anume acela de improspatare a imaginii, se recomanda evitarea utilizarii reducerilor temporare de pret. O reducere a pretului de vanzare (fie directa, realizata cu ajutorul ofertelor speciale, cupoanelor sau ofertelor de rambursare, fie indirecta, realizata printr-o oferta girafa) ar putea conduce la rezultate contrare celor dorite. In situatia in care se afla linia de produse, aceste tehnici nu ar face decat sa grabeasca declinul sau, contribuind la intarirea conotatiilor actuale ale imaginii.b)     Improspatarea imaginii liniei de produse poate fi realizata cu ajutorul unor actiuni caracterizate prin dinamism si spontaneitate. Astfel, organizarea unui concurs sau a unui joc promotional, pe o tema originala, atractiva, poate constitui o foarte buna solutie promotionala. Efectele pozitive ale unei asemenea operatiuni pot fi mult sporite daca se va actiona, concomitent, si pe planul publicitatii la locul vanzarii.

PRECIZARE:

Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca o actiune de promovare a vanzarilor are efecte pe termen scurt. Chiar si in conditiile in care o operatiune bine pusa la punct va permite ameliorarea substantiala a imaginii marcii, producatorul va trebui ca, in viitor, sa actioneze cu o mai mare consecventa in directia promovarii acestei linii de produse.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate