Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Cele mai frecvente erori manageriale si felul in care pot fi evitate


Cele mai frecvente erori manageriale si felul in care pot fi evitate
CELE MAI FRECVENTE ERORI MANAGERIALE SI FELUL IN CARE POT FI EVITATE

Toate tratatele de management sunt pozitive, cu alte cuvinte sunt prezentate constructiv diferite metode si tehnici asa cum “ar trebui” sa se procedeze, dar  nu prezinta si asa cum ar putea merge lucrurile stramb. Desigur aceste tehnici si metode sunt valoroase si pe deplin aplicabile intr-o lume “neprihanita” si in conditii ideale.

Care sunt insa pericolele intr-o perioada de transformari haotice? Cum se conduc hoteluri si restaurante in perioade dificile? Cum se reactioneaza cand totul este altfel decat in cartile de curs si de specialitate? Cum se pot corecta erori manageriale in perioade economice grele sau si mai bine-zis cum se pot evita erorile? Cum se navigheaza cand furtuna se apropie?

Este greu de presupus ca in perioadele “grase” pentru industria hoteliera si gastronomie, cand gradul de ocupare a camerelor si paturilor este ridicat, cand tariful camerelor de hotel este optim, cand frecventa de ocupare a locurilor in restaurant este maxima si cand aproape ca nu se mai poate creste cifra de afaceri pentru alimente si bauturi, s-ar putea observa erorile de management din bransa. Cifrele bune, rezultatele excelente vorbesc o limba proprie, acoperind erori manageriale crase. Abia cand cifrele scad, cand nu se mai ating rezultatele si bugetul anului precedent incepe panta declinului, abia atunci afla oricine ce s-a facut gresit, deciziile manageriale eronate au devenit transparente. Conducerea se concentreaza exclusiv asupra corectarii erorilor din trecut si abia de are timp sa se gandeasca la soarta viitoare a intreprinderii pe piata.
Asa cum fiecare pilot exerseaza cu seriozitate orice situatie de urgenta ivita in practica, asa vom proceda si noi in cele ce urmeaza, identificand erorile manageriale si comentand contramasurile pozitive ce trebuie luate.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate