Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
EVOLUTIA FONDURILE MUTUALE EUROPEENE


EVOLUTIA FONDURILE MUTUALE EUROPEENE


EVOLUTIA FONDURILE MUTUALE EUROPEENE

Activele nete ale fondurilor mutuale din Romania vor continua sa aiba printre cele mai mari ritmuri de crestere din Europa, mai ales datorita imbunatatirii eforturilor de vanzare ale grupurilor bancare locale, potrivit administratorilor.

In primul trimestru, activele nete ale fondurilor romanesti au avut un ritm de crestere de 8,3% fata de 31 decembrie, pana la un total de 253 milioane de euro, cel mai mare dupa cel al pietei Turciei, de 14,5%, potrivit Asociatiei Europene a Fondurilor si Administratorilor (EFAMA). "Cu siguranta, ritmul de crestere se va mentine si se va mari peste 10%, pentru ca resursele pietei sunt mari si cresc si eforturile de distributie. Economisirea este in crestere. In aprilie, cresterea de sold pozitiv al depozitelor bancare a fost de un miliard de lei, iar subscrierile nete in fonduri monetare a fost de circa 10% din aceasta suma. Ma astept la pastrarea acestei ponderi si in mai si in iunie, astfel ca ritmul cresterii din trimestrul al doilea va fi cel putin la fel de mare", spune Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management (RAM).Societatea administreaza fondul Raiffeisen Monetar, care are cel mai mare ritm de crestere de pe piata, de aproape opt ori in acest an, potrivit datelor afisate in 23 iunie.

Fondurile monetare continua sa fie motorul principal al cresterii pietei, volumul activelor nete fiind deja de 953 milioane de lei (226 mil. euro), dublu fata de cel din 31 martie.

Cresterea fondurilor monetare adauga deja peste 110 milioane de euro la totalul activelor, adica 45% fata de nivelul tuturor fondurilor la 31 martie, iar corectiile bursiere din al doilea trimestru nu vor provoca influente semnificative ale ponderii fondurilor cu expunere pe actiuni la aceasta crestere.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate