Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
» Analiza salarizarii muncii


Analiza salarizarii muncii
ANALIZA SALARIZARII MUNCII

Din activitatea societatii comerciale “OMNIA GROUP” S.R.L. am retinut urmatoarele date referitoare la salarizarea muncii pe lunile decembrie 2000 si ianuarie 2001:

Categorii de personal
Fond de salarii ( mii lei )

numar mediu de salariati

cu studii superioare

cu studii medii

cu studii elementare

Total

Am realizat analiza in dinamica a fondului de salarii precum si a salariului mediu.

Calculand ponderile fondului de salarii pentru fiecare categorie de personal, se poate observa ca cea mai mare pondere o au persoanele cu studii medii. Acest lucru este valabil pentru ambele perioade.

Categorii de personal

Fond de salarii ( mii lei )

ponderi

cu studii superioare

cu studii medii

cu studii elementare

Total

De asemenea, se poate sesiza faptul ca, in general, aceste ponderi se mentin relativ constante de la o perioada la alta.

Calculand dinamica fondului de salarii se observa ca acesta a crescut de la o perioada la alta pentru fiecare categorie de salariati cu exceptia categoriei persoanelor cu studii elementare al caror fond de salarii se mentine constant.

Categorii de personal

Fond de salarii ( mii lei )

indice

delta

ritm(

A

cu studii superioare

cu studii medii

cu studii elementare

TotalCel mai mare ritm de crestere (2.48%) il inregistreaza fondul de salarii aferent categoriei de personal cu studii medii.

Luand in considerare si factorii de influenta se constata ca, pe total, fondul de salarii a crescut exclusiv datorita numarului mediu de salariati.

Categorii de personal

Dinamica fondului de salarii pe factori de influenta

I( sal med )

I( nr med sal)

Delta( sal mediu )

Delta( nr med de sal )

studii superioare

studii medii

studii elementare

Total


Privind totul la nivelul fiecarei categorii de salariati,   indicele fondului de salarii pe seama salariului mediu este supraunitar doar pentru persoanele cu studii elementare. Pentru celelalte categorii indicele fondului de salarii a crescut doar pe baza numarului mediu de salariati.

Dinamica salariului mediu lunar

Indice

Delta

Ritm

A

In ceea ce priveste salariul mediu lunar acesta a scazut de la o perioada la alta. Inregistreaza totusi o crestere de aproape 50% pentru categoria de personal cu studii elementare.

Salariul mediu inregistreaza o drastica scadere pentru salariatii cu studii medii, ajungand, in peroiada curenta, la un nivel de aproximativ 0.8 din nivelul perioadei de baza.

Pentru personalul cu studii superioare salariul mediu lunar scade foarte putin putand fi considerat constant.

Cresterea spectaculoasa a salariului mediu al personalului cu studii elementare se datoreaza diminuarii numarului mediu de salariati si nu sporirii fondului de salarii, fond care, de altfel, a ramas constant.

Categorii de personal

nr mediu de salariati

cu studii superioare

cu studii medii

cu studii elementare

Total
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate