Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIARITMICE


ANTIARITMICE
ANTIARITMICE

Lidocaina, un anestezic local ce are si un efect antiaritmic, de diminuare a vitezei de polarizare, celula devine mai putin excitabila, informatia transmisa de fibra nervoasa devine nula.

Toxicocinetica: patrunde in organism prin tegumente intacte sau parenteral, se absoarbe prin mucoase, plagi, cornee, zone arse. La administrarea prin ingerare apar efecte nedorite datorita biotransformarii rapide: metheminoglobinemie, se leaga de proteinele plasmatice, se elimina lent pe cale renala.

Actiunea toxica se manifesta la nivelul SNC producand depresia fibrei nervoase, la nivelul cardiovascular la doze mici este antiaritmic si produce vasoconstrictie periferica, la doze mari scade contractiile cu prabusirea debitului cardiac, se poate ajunge la bloc A - V sau chiar oprirea inimii in diastola.

Simptomatologie; - in intoxicatia acuta pot aparea infectii intravasculare accidentale,

- in intoxicatia cronica in concentratii mari pot sa apara convulsii, pierderea cunostintei, coma, stop respirator, fenomene alergice, soc anafilactic cu manifestari grave.

Tratament: spalaturi gastrice cu carbune, limitarea absorbtiei la locul injectarii, aplicarea unui garou si punga cu gheata, respiratie artificiala si oxigenoterapie. In soc anafilactic se administreaza adrenalina, hidrocortizon hemisuccinat si masaj cardiac. La aparitia convulsiilor se va administra diazepam. Este contraindicata administrarea stimulentilor SNC.Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina
ATEROMATOZA, ATEROSCLEROZA ARTERIOSCLEROZA
INFECTII URINARE
PILULE
GRIPA
Atrofia si involutia
NEOPLAZIA SCUAMOASA INTRAEPITELIALA
Masajul Shiatsu
Adenocarcinomul
ALERGIA
AFECTIUNILE MIOCARDULUI