Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
AFECTIUNILE MIOCARDULUI


AFECTIUNILE MIOCARDULUI
AFECTIUNILE MIOCARDULUI

Majoritatea afectiunilor cardiace se insotesc de leziuni ale miocardului care, cu timpul, duc la marirea de volum a inimii.

Cauzele miocarditelor sunt multiple: reumatism, boli infecto-contagioase, stari alergice, boli metabolice, endocrine, etc.

Fig.142 Configuratia miocarditica

Semnele radiologice ale miocarditelor sunt: marirea diametrelor cardiace cu realizarea unui cord de forma triunghiulara ce se modifica cu inspiratia, culcat pe diafragm, cu arcurile foarte putin evidente. Hilurile sunt mari datorita stazei.

In scleroza coronara nu sunt evidente intotdeauna modificari ale imaginii cardiace; atunci cand apare pe fondul unei hipertensiuni se produce dilatare ventriculara stanga care realizeaza configuratia aortica. Decompensarea stanga se evidentiaza prin aparitia mitralizarii sau edemului pulmonar perihilar. Evidentierea directa a sclerozei coronarelor este posibila numai in cazul unor  calcificari incluse.

In unele miocardite, in urma alterarii miocardului, apar anevrisme ale cordului care se prezinta ca opacitati intim legate de cord, de forma ovalara. La acest nivel pulsatiile sunt mici, lipsesc sau sunt de sens invers (pulsatii paradoxale).

Investigatiile imagistice (echografia, angiocardiografia prin IRM, tomografia SPECT sau PECT) au o mare valoare prognostica a acestor tipuri de leziuni.

Tumorile cardiace - au o frecventa redusa.

Mixomul atrial se localizeaza la nivelul atriului stang. Se diagnosticheaza echografic si angiocardiografic.

Radiografia cordului poate evidentia o configuratie mitral-stenotica.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina
INGRIJIREA PACIENTILOR DE VARSTA A TREIA CU AVC
CARDIOTONICE
Influenta vitaminei A asupra dezvoltarii embrionare a rinichiului
Medicatia sistemului nervos
RADIOFOTOGRAFIA MEDICALA
Condromul
PNEUMONII
VACCINURI RUJEOLA
CARDIOPATIILE COGENITALE
TUBERCULOZA PULMONARA
loading...