Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place. ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism


Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» ISTORIA MUZICII


ISTORIA MUZICII
ISTORIA MUZICII

Muzica este o valoare culturala, dar in acelasi timp si o dimensiune isto­rica; de aceea, domeniul istoriei muzicii are in vedere cercetarea si tratarea diacronica a fenomenului muzical, in care scop se apeleaza la documente si mo­numente ale vremii graitoare despre evolutia acestei arte in timp si rolul ei in dezvoltarea culturii si societatii umane.

Tratand fenomenul artistic sub aspect istorico-social, materialul istoriei mu­zicii este repartizat pe epoci, perioade, natiuni si scoli, avandu-se in vedere fac­torul timp, precum si consideratiunile de ordin social ce stau la baza oricarui studiu istoric.

Tot acestui domeniu ii revine sarcina importanta de a determina si fixa caracteristicile principale ale unui stil de creatie sau altul, intrucat, dupa telurile sale mai noi, istoria muzicii trebuie sa devina, inainte de orice, istorie a stiluri­lor componistice.

„A interpreta si gandi epocile trecute cu spiritul si mijloacele lor de lucru,” iata una din problemele cardinale supuse istoriei contemporane a muzicii, care atrage atentia asupra largirii preocuparilor acestei discipline si imbogatirii ei cu elemente decurgand direct din analiza structurii operelor de arta.Hurtado Leopoldo Introduccion a la estetica de la musica, Buenos Aires, Edi­torial Paidos,  1971, pag. 18.loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Muzica
FOLCLORUL ROMANESC IN CONTEMPORANEITATE
INSTRUMENTE MEMBRANOFONE
Versul popular cantat
REPERTORIUL NUPTIAL
PSEUDOINSTRUMENTE
INSTRUMENTE AEROFONE
Istoric despre aparitia si evolutia chitarei in timp
Instrument de percutie
LUCRARE DE ADMITERE - Dansul si persoanele care intra in contact cu el
Referat Muzica Luchian Mihalea
loading...