Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia? desene, planse, jocuri de copii pentru copii


Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
Veverita verde


Veverita verde


Veverita verde

Face parte din animale vertebrate animale agatatoare.

Ciocanitoarea verde este una din cele mai mari si mai frumoase ciocanitori din Europa , este locuitorul timid al padurilor intinse.Cu ciocul puternic face gauri in trunchiul moale al copacilor.

Reproducerea

Iarna , masculii si femelele se hranesc si se odihnesc separate, dar tot timpul locuiesc impreuna. Primavara , printer copacii batranii emit tipete sonore si se cauta unul pe altul. Uneori isi aleg pentru clocit scorbura de odihna a unuia dintre ei , daca nu , atunci perechea are nevoie de 10-30 de zile pentru a scobii o noua scorbura intr-un trunchi de arbore. Indata cuibul este gata , iar femela depune 5-7 oua mici albe , pe fundul necaptusit al scorburei.

Habitat

Ciocanitoarea verde , indrageste padurile de foioase cu arbori batrani , in trunchiul carora isi poate sapa o scorbura pentru cuibarit. O mai gasim in pajistile insorite , cu iarba inalta , de unde isi procura hrana , intalnim aceasta pasare colorata , aproape oriunde se afla paduri de foioase inconjurate de fanete.

Alimentatia si modul de hranire

Meniul ciocanitoarei verzi nu este prea variat. Consuma cu o pofta uriasa furnici , zilnic aproximativ 2000 de furnici. Plecata la vanatoare , ciocanitoarea se coboara pe pajiste si incepe sa caute sarguincioasa musroaie. Daca gaseste vreunul , il curate de iarba si sapa o gaura de aproximativ 8 cm. desi furnicile sunt hrana sa favorita , consuma aproape orice alte insecte.

Ciocanitoarele manaca si fructe si seminte , pe care uneori le proruca intr-un mod surprinzantor. Ciocanitoarea mare largeste , cu loviturii puternice de cioc , crapaturile naturale ale scoartei de copac , in care introduce conurile de brad pentru a putea scoate din ele semintele delicioase sh hranitoare.

Cand pamantul este acoperit de zapada , ciocanitoarea isi sapa drum prin ea pentru a-si cauta hrana.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Animale-pasari
DIN LUMEA PASARILOR NOASTRE
CINTARETII DIN LIVEZI
Veverita verde
Bolile ifectioase ale suinelor - RUJETUL
Balenele
Poze cu animale
Sindromul Cushing la caine (sindromul de hiperadrenocorticism)