Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Retete


Index » sanatate » Retete
Principalele caracteristici ale vinurilor roze


Principalele caracteristici ale vinurilor roze


Principalele caracteristici ale vinurilor roze

Prin prospetime, finete, fructuozitate si continut in polifenoli ele se apropie de cele albe, iar pe plan cromatic sunt mai apropiate de cele rosii (Cornelia Munteanu 1999). Vinurile roze se obtin din soiuri negre cu mustul incolor printr-o vinificatie intermediara  intre  cea  de  obtinere  a  vinurilor  albe  si rosii.   De  aceea, si caracteristicile lor se plaseaza intre cele a celor 2 tipuri de vin. Continutul lor in alcool este, de regula, ceva mai ridicat fata de vinurile rosii care s-ar obtine din acelasi soi. In schimb, extractul sec este mai scazut datorita unui contact mult mai redus al mustului cu partile solide. Raportul intre alcool si extract sec se apropie mai mult de cel al vinurilor albe decat cel al vinurilor rosii.Vinurile roze acopera un mare evantai de culori, de la portocaliu clar la ciresiu deschis (Andre si col., 1970). In general, vinurile roze nu se preteaza la invechire. Calitatea lor nu se imbunatateste prin pastrare mai indelungata in vase sau sticle.

Reputatia acestor vinuri este data de caracterul lor de bautura proaspata, de fractuozitate, de savoarea lor apropiata de cea a strugurilor, ceea ce lipseste vinurilor rosii (Rason, 1967) Se servesc la masa reci, la temperaturi asemanatoare cu cele ale vinurilor albe (8-10C).

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate