Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
SINDROAME IN ENDOCRINOLOGIE


SINDROAME IN ENDOCRINOLOGIE
SINDROAME IN ENDOCRINOLOGIE

Asociere de semne si simptome, alcatuind un tablou clinic caracteristic, care poate fi intalnit insa in mai multe boli obligandu-ne sa le diferentiem.

Sindromul de hipertensiune craniana- care se trateaza in cadrul bolilor cardio-vasculare prin reducerea tensiunii arteriale si dieta alimentara.

Sindromul de abstinenta- care se poate influenta prin introducerea in alimentatie a o serie de alimente si plante medicinale de la impotenta si tratament de la frigiditate.

Sindromul Alport- este o afectiune ereditara care poate fi asociata cu nefropatie- caz in care se va insista pe ceaiuri diuretice care ajuta la curatirea filtrului renal si se va avea grija de desfiintarea focarelor de infectie. Este cea mai grava afectare si in majoritatea cazurilor daca nu se face tratamentul corect se ajunge la insuficienta renala grava sau chiar la deces.
In cazul in care este afectat auzul se vor incerca cu sucuri de ceapa, propolis, suc de Urechelnita introduse in ureche si evitarea infectiilor foarte frecvente prin tratamentele indicate la aceasta afectiune. Nu se introduce in ureche decat la temperatura corpului, orice medicament se intrebuinteaza.

Afectarea oculara este si ea prezenta cu cataracta si alte afectiuni dar nu atat de grave ca afectarea renala.

Sindromul hiperfoliculinic- vezi mai jos.

Sindromul Cushing- vezi mai jos.

Sindromul Conn- aldosteronism primar care se caracterizeaza prin hipertensiune, oboseala musculara, parestezii ale extremitatilor cu crize tetanoide, polidispepsie, poliurie, cefalee. Apare la ori ce varsta fiind cauzata de adenom (sau mai multe adenoame- tratamentul de la adenoame) al corticalei supra renale de obicei benign sau rar adenocarcinom. In cazul in care exista tumori acestea se vor extrage chirurgical si apoi se poate face in complectare un tratament naturist.

Sindromul Dupytren- intarirea scleroasa a tesutului celular subcutanat palmar si a tendoanelor musculari flexori ai degetelor. La inceput se formeaza un nodul dur, ne dureros, deasupra articulatiei ultimului deget, apoi apar noduli noi si procesul se intinde asupra tesutului din jur, provocand contractii tot mai pronuntate care deranjeaza folosirea mainii.In antecedentele bolnavului gasim de multe ori reumatism sau boli alergice. Se vor trata inainte acestea si se va face apoi un tratament in functie de evolutie.

Evolutia bolii este uneori rapida, alteori dureaza 4-5 ani.

Compresele cu ceai de musetel, consumul alimentelor care contin in cantitate mare vitamina E, sucuri de legume si fructe, polen de albine siropuri de catina si coacaz negru, iar in cazul infectiilor lupta pentru distrugerea focarelor de infectie existente cu ajutorul propolisului in special si intarirea imunitatii organismului.

In cazul in care nu se reuseste cu aceste mijloace se va face interventie chirurgicala.

Sindromul Kallman- hipogonadismul - ne tratati acesti bolnavi raman in stadiul prepubertal. De regula aceasta afectiune este datorata unei formatiuni tumorale, infectiilor, traumatismelor sau metastaze. La fiecare din aceste cauze se va interveni in functie de cauza. Este indicat in cazul tumorilor sa se intervina chirurgical si cat mai precoce. De asemenea se va aplica cu strictete tratamentul medical prescris de medicul specialist. In functie de caz se va putea insa si ajuta tratamentul cu o serie de medicatii naturiste.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate