Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Reconversiunea duodenului prin transformarea anastomozei reichel-polya


Reconversiunea duodenului prin transformarea anastomozei reichel-polya
RECONVERSIUNEA DUODENULUI prin TRANSFORMAREA ANASTOMOZEI REICHEL-POLYA, in ANASTOMOZA PÉAN-BILLROTH I. (Fig.4)

Definitie.

Repunerea duodenului in circuitul digestiv, prin desfiintarea anastomozei gastro-jejunale in anastomoza gastro-duodenala – operatie care se va realiza dupa rezectia economicoasa a bonturilor, gastric si duodenal. Operatia se incheie prin practicarea vagotomiei bilaterala.

Tehnica.

Laparotomie mediana supra si subombilicala, la nevoie.

Timpul I.

Se va desprinde mezocolonul transvers de bontul gastric, bont care va fi complet eliberat.
Timpul II.

De la inceput nu facem rezectia gastrica a bontului gastric, ci efectuam o rezectie gastrica a bontului, cat este necesar, mai ales cand aceasta nu a fost facuta la operatia primara. Exploram, in intregime bontul gastric, dupa care inchidem prin curbura partiala a bontului gastric, in special partea dinspre mica curbura. (Daca se pune in evidenta fie un ulcer restant, fie un ulcer peptic, acesta se va rezeca impreuna cu bontul gastric, rezectie care nu trebuie sa depaseasca, limita rezectiei de 2/3).

Timpul III.

Pentru a finaliza zona, se va sutura bresa mezocolonica cu fire separate de ata, poate chiar pe ambele fete.

Timpul IV.

Punerea in evidenta si prepararea bontului duodenal, in vederea anastomozei cu bontul gastric, se va realiza astfel:

-sectiunea peritoneului care acopera bontul duodenului si disectia, in primul rand a fetei sale anterioare si a curburilor sale;

-avand intentia de a diseca chiar bontul duodenal, pentru a-l explora si pregati pentru anastomoza, disecam si fata posterioara a bontului, cat mai jos posibil, chiar dupa descoperirea si disectia CBP-ului (caii biliare principale);

-practicam o incizie pe fata anterioara a bontului duodenului sau poate chiar la nivelul suturii sale de infundare si exploram bontul in lumenul sau. Daca gasim vreun ulcer, fie recidivat, fie restant (rezectie de excludere), fie vreun ulcer peptic, procedeul de repunere nu se va contraindica, ci se va rezeca bontul duodenal, cel putin de doua degete in jos.

(O precizare – daca se gasesc la explorarea bontului gastric si cel duodenal, ulcere, credem noi si alti autori, ca daca rezectia acestor bonturi cu ridicarea ulcerelor, in conditii optime, nu se contraindica anastomoza gastroduodenala pentru reconversiunea duodenului, cu conditia expresa de a practica si vagotomia bilaterala, corectata si cu rezectia celui de-al doilea vag posterior).

Timpul V.

Dupa practicarea celor doua rezectii, la stanga si la dreapta, dupa toate regulile cunoscute in asemenea cazuri, se va trece la anastomoza gastro-duodenala, termino-terminala, care se va efectua in conditii bune, in special fara tractiune. Dac3a exista asa ceva, se va decola duodenul impreuna cu capul pancreasului, atat cat este necesar pentru ca anastomoza sa fie efectuata corect si fara nici un fel de tractiune.Timpul VI.

Se incheie operatia si prin efectuarea vagotomiei bilaterale Dragstead, corecta.

Fig. 4.

A.- Rezectia gastrica cu anastomoza gastro-jejunala, Reichel-Polya.

B.- rezectia gastrica cu anastomoza gastro-duodenala, Péan-Billroth I.

Vagotomie. Reconversiunea duodenului

prin

Transformarea anastomozei gastro-jejunale Reichel-Polya in anastomoza gastro-duodenala Péan-Billroth I.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate