Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Pot invinge tuberculoza! - tratament


Pot invinge tuberculoza! - tratament
Pot invinge tuberculoza Tuberculozace este oare?..cum se manifesta?..cum se trateaza?

Tuberculoza este o boala infecto-contagioasa care evolueaza cronic, cu caracter endemic, Mycobacterium tuberculosis fiind bacilul responsabil de producerea infectiei.Nu este o boala moderna..tuberculoza a fost descoperita la mumiile egiptene, deci inca de acum mai bine de 3000de ani..insa reprezinta o mare problema a zilelor noastre, tara noastra fiind „campioana europeana” la numarul de cazuri de imbolnaviri: in fiecare zi in Romania aproximativ 70 de oameni se imbolnavesc de TBC, iar 7 dintre noi pierd lupta impotriva bolii, zilnic fiind declarate 7 decesuri datorate tuberculozei.
Boala este cu transmitere exclusiv interumana pe cale aeriana, practic fiecare persoana pe langa care trecem la fiecare pas poate reprezenta o potentiala sursa de infectie, rezervorul fiind exclusiv omul.Exista multe persoane infectate cu tbc, insa nu toate prezinta si simptomele infectiei. Cei care manifesta boala acuza initial o stare de rau caracterizata de: tuse seaca; stare febrila (<38grade Celsius ); astenie fizica; scadere in greutate datorata inapetentei; paloare; transpiratii nocturne; stare de iritabilitate si nervozitate datorata lipsei de somn si alimentatiei necorespunzatoare. Persoanele care intarzie prezentarea la medic pot manifesta boala prin simptome mult mai frapante : scuipa sange; febra ( >38 grade Celsius ); dispnee ( respiratie grea ); acuza „durere a plamanilor”. Orice persoana din jurul nostru,din mediul nostru familial sau social,care prezinta tuse pe o perioada de mai mult de 3 saptamani poate reprezenta un eventual rezervor de infectie si o viitoare sursa a boliinu intarzia in a-i indemna pe cei de langa tine sa se prezinte la medic si sa evite o inrautatire a starii lor de sanatate, cat si cea a celor din jurul lor, in special al copiilor. Copiii, datorita sistemului imunitar insuficient dezvoltat reprezinta una dintre categoriile cu cel mai mare risc de infectie, alaturi de fumatori, persoanele aflate sub tratament ( infectatii HIV, bolnavii de cancer si cei cu leucemii ), consumatorii de droguri, cei ce locuiesc sau lucreaza in preajma unor persoane infectate cu TBC ( familia celui diagnosticat, cadre medicale ).

Tuberculoza este o boala care evolueaza cronic, iar fara tratament duce la deces.
Exista tratament!este o boala care se trateazacei ce urmeaza schema recomandata de medic dupa o perioada de 2 saptamani deja nu mai reprezinta un pericol social, nu mai sunt contagiosi, insa pericolul pentru sanatatea celui infectat este in continuare ridicat. Tratamentul dus pana la capat inseamna o insanatosire totala, o reluare a vietii de dinainte de infectare.

Tuberculoza se poate vindeca! 6-9 luni este o perioada lunga de timpdar nu merita oare sanatatea noastra si a celor din jurul nostru acest mic efort? Copii nostri merita un mediu mai sanatos..si au nevoie de noi.
Nu arata superficialitate fata de tratamentul impotriva acestei bolio intrerupere a lui duce la recidive grave, chiar la moarte!

Societatea romaneasca nu poate si nu trebuie sa ramana in continuare atat de indiferenta fata de acest pericol care ne pandeste pe toti. Boala nu alege la fiecare o mie de romani exista un bolnav urmatorul poti fi chiar tu.Campania propusa: „Pot invinge Tuberculoza! ” urmareste scoaterea din necunoscut a acestei boli care ameninta societatea omeneasca de cateva milenii, dar in special in zilele noastre, si incurajeaza implicarea fiecaruia dintre noi in lupta impotrivei tuberculozei.

Spre a atrage atentia societatii romanesti de gravitatea situatiei genereate de tuberculoza, campania: ”Pot invinge tuberculoza! ” se va adresa publicului larg. Fiind o campanie sociala nationala este nevoie de o comunicare pe toate canalele media. Astfel se vor folosi canale media precum: televiziunea, posturile de radio, mediul online, publicitatea stradala (outdoor) si materiale printate informative ( pliante, brosuri, flyere, postere ). O mare importanta o vor avea spitalele, clinicile particulare, cabinetele individuale ale medicilor de familie si centrele de asistenta sociala. In sprijinul acestei campanii se va infiinta un serviciu tel verde, serviciu de informare publica asupra tuberculozei.

„Pot invinge tuberculoza!” se va desfasura pe o perioada de 3 luni de zile intre 24 martie si 24 iunie, urmand a fi reluata in aceeasi perioada in urmatorii ani, in functie de rezultatele acestei prime campanii. Startul campaniei va coincide cu „Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei”. Astfel pe 24 martie vor fi organizate simultan in toate marile orase din Romania: Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj, Timisoara, Brasov, Sibiu, Craiova, Galati, Ploiesti, Braila, Oradea, Crosuri: „Pot invinge tuberculoza! ”. La aceste evenimente vor fi invitate persoane publice ce vor tine discursuri asupra importantei informarii in ceea ce priveste problema tuberculozeiPolitica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate