Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
KINETOPROFILAXIA IN AFECTIUNI ESPIRATORII


KINETOPROFILAXIA IN AFECTIUNI ESPIRATORII


KINETOPROFILAXIA IN AFECTIUNI ESPIRATORII

Plecam de la premiza ca pe glob avem bolnavi cronici care sufera de boli respiratorii, se preconizeaza ca in anul 2015, bronhopatie cronica obstructiva    B.P.C.O.) va fii a 3-a cauza de deces pe lista tuturor cauzelor de deces, chiar daca nu ne legam strict de faptul ca bolile respiratorii cornice pot provoca moartea unui individ, in mod clar produc multa suferinta scazand semnificativ calitatea vietii bolnavului.

Un bolnav, suferind de o asemenea boala in stadii avansate, aproape ca nu se mai poate bucura de nimic in viata, concentrandu-se in fiecare clipa sa mai respire o data. Acesti bolnavi de obicei nici nu se pot odihnii noaptea, din cauza tulburarilor de respiratii nesuportand clinostatism si neputandu-se angaja intr-un somn adanc si odihnitor.In cadrul acestei lucrarifiind vorba de profilaxia bolilor respiratorii vizam bolile care din anumite motive se pot prevedea cu o anumita probabilitate.

Devine foarte probabil sa dezvolte un individ o boala respiratorie cronica daca:

genetic este predispus la aceasta, adica unul sau mai multi din ascendenti a suferit de aceasta boala.

daca lucreaza intr-un mediu care contine noxe producatoare, aproape sigur de boli respiratorii ( turnatorie, forja, unde particulele de bioxid de siliciu,SIO produc silicoza) sau este fumator inrait activ sau pasiv, lucreaza intr-o fabrica de ciment unde poate sa dezvolte o bronsita cronica ori intr-un laborator de chimie care poate sa predispuna si cancer bronho-pulmonar.

O afectiune congenitala care modifica structura normala a toracelui si a coloanei vertebrale duce la o respiratie defectuoasa si insuficienta.

Scopul lucrarii mele este sa ajut indivizii care fac parte din categoriile amintite mai inainte, sa-si antreneze aparatul respirator profilactic in asa fel incat sa-i creasca performanta si eventual boala sa-I gaseasca mai antrenati si flexibili. Boala o data declansata reduce incet incet capacitatea de ventilatie a plamanilor, daca aparatul respirator sanatos are performante mai bune, boala ii va putea diminua performantele mai tarziu decat ar fi fost fara antrenament.
Pentru a atinge acest scop imi propun sa ating niste obiective: scopul este complex, nu pot sa pretind ca obiectivele mele propuse vor acoperi in totalitate acest scop, dar cu siguranta il vor servi.

Obiective: sa maresc volumul expirat mediu pe secunda ( V.E.M.S.-ul) cu 10% cel mutin, la indivizii care urmeaza sedintele de kinetoterapie propuse de mine. Voi avea nevoie de un spirometru V.E.M.S. , fiecarui subiect la inceputul terapiei si la sfarsit. Daca ultima masurare va fi cu 10% mai mare decat prima, sau chiar mai mare, consider ca mi-am atins obiectivul.

Pentru a atinge acest obiectiv, sarcina mea ar fi sa organizez un grup de lucru de 6 pana la 12 persoane, carui sa propun exercitiile expuse mai incolo in lucrare.

Sedintele vor dura 90 de minute pe zi cu o frecventa de 5 zile pe saptamana, timp de 2 luni.

Motivul -Citind despre boli, ma inspirat frecventa mare cu care apar bolile respiratorii cronice in societate, mortalitatea destul de ridicata dar mai ales chinul la care este supus bolnavul pe termen lung de catre boala.

Desi durerea fizica este rara la aceste boli dispneea este atat de cumplita, este foarte trist sa-i vezi cum se lupta pentru fiecare gura de aer si nu le mai mamane energie pentru altceva in viata lor.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate