Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Alcalozi din opiu si derivati


Alcalozi din opiu si derivati
Alcalozi din opiu si derivati

CODEINA

Actiune antitusiva marcata prin deprimarea centrului tusei, moderat, analgezic, poate produce constipatie. Risc neglijabil de dependenta in utilizarea obisnuita.

Ind.: Tuse iritativa uscata.

R.a.: Rareori constipatie, greturi, ameteli. La doze mari, somnolenta, deprimare respiratorie, la copii poate produce convulsii.

Cind.: Copiii sub 5 ani, insuficienta respiratorie grava, cu prudenta in hipertensiune bronsica, alergie. Se evita tratamente lungi.

Admin.: Oral- adulti 10-20mg de 3/4 ori/zi. Copiii peste 5 ani 200-300mg/kg de 3-4 orizi.

Codein Fosfat- compr. de 1.5mg

CLORFEDIANOL

Din punct de vedere chimic, substanta este un derivat de propilamina, avand structura apropiata de a unor antichistaminice. Are actiune antitusiva aproximativ egala cu a codeinei, comparativ cu aceasta substanta actiunea lui apare mai repede.
In cazurile in care tusea este declansata prin iritarea receptorilor faringieni, calmarea tusei poate aparea imediat dupa adminstrarea substantei, intrucat aceasta are si actiune anestezica locala.

Are in plus actiune parasimpatica de tip atropinic si actiune antihistaminica. Efectul antitusiv al unei doze de clorfedianol dureaza in medie 2-3 ore. Substanta are toxicitate foarte mica, efectele secundare aparand foarte rar. Se administreaza numai pe cale orala in doze de 25 mg de 3-4 ori/zi.

CALMOTUSIN - contine clorfedianol in concentratie de 5/100 in solutie glicero-alcoolica anisata.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate