Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Afectiunile osteo-articulare


Afectiunile osteo-articulare
AFECTIUNILE OSTEO-ARTICULARE

Artrita reumatoida consta in inflamarea articulatiilor si in reducerea amplitudinii miscarilor, asociata in unele cazuri cu contracturi si atrofii musculare. Aceste simptome apar la sugarul de 6 saptamani. Se presupune ca inflamatia este produsa de anticorpi de origine necunoscuta care afecteaza structurile tisulare (celulare). In timpul perioadelor acute nu se recomanda efortul fizic, ci doar repaus, medicatie si kinetoterapie (pentru mentinerea mobilitatii articulare).

Activitatile de educatie fizica se vor desfasura in perioada de remisiune si se vor utiliza exercitii dinamice, de mobilizare a segmentelor, de imbunatatire a fortei si andurantei locale cu scopul de a evita aparitia atrofiei musculare.

Se recomanda utilizarea metodei repetarilor, procedeul izometriei cu accent pe dezvoltarea musculaturii mainii (care se foloseste aproape in toate actiunile). In acest sens se vor uzita elemente de manipulare a obiectelor, mingi mici, jocuri lego iar la cei cu limitari severe se vor evita miscarile bruste si contactul cu suprafete dure (baschet, tenis, volei).
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate