Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelorAlimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Administrarea supozitoarelor


Administrarea supozitoarelor
ADMINISTRAREA SUPOZITOARELOR

Avantajul major al tratamentului cu medicamente pe cale rectala consta in posibilitatea asigurarii unui efect local in regiunea anorectala sau a unui efect pentru activitatea sistemica, dupa absorbtia medicamentelor in organism. Pentru o actiune locala in medicatia rectala, se urmareste refacerea integritatii mucoasei rectale, a troficitatii (hemoroizi, rectite) cand este necesara o actiune prompta prin neeliberarea rapida a substantelor active din excipienti. Tratamentul mai poate urmari evacuarea continutului intestinal (constipatii), actiune antiparazitara (parazitoze intestinale) sau examinarea radiologica a partii inferioare a intestinului cu substante radioopace (rectoscopii, radioscopii).

Pentru o actiune generala, se administreaza o gama variata de medicamente, precum analgezicele, sedativele, tranchilizantele, antireumaticele, vasodilatatoarele si altele. In acest fel se evita pasajul medicamentelor prin ficat, protejand substantele active sensibile de actiunea enzimelor hepatice si asigurand un raspuns farmacodinamic superior uneori fata de administrarea perorala.

Se prefera calea rectala de administrare in urmatoarele cazuri:

in cazul existentei vomismentelor;

in cazul existentei obstructiilor gastrointestinale, cand principiile active risca sa fie inactivate de secretiile enzimatice intestinale;

Se recurge la aceasta cale si cand medicamentele nu pot fi aplicate pe cale parenterala sau digestiva la adult; fiind o cale neinvaziva, prezinta avantaje deosebite in medicatia pediatrica.

Utilizarea caii rectale prezinta si unele inconveniente, cum ar fi: inceputul activitatii terapeutice este mai tardiv decat pe alte cai; cantitatea totala de principiu activ este uneori inferioara celei obtinute pe alte cai.

Supozitoarele rectale nu pot fi administrate in leziuni locale ale rectului, cand mucoasa rectala nu prezinta selectivitatea necesara

Administrarea supozitoarelor rectale este contraindicata in sfinctere relaxate, noduli hemoroidali. Administrarea antibioticelor este limitata pe aceasta cale.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate