Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Purtarea abuziva: continut legal, subiecti, continut constitutiv


Purtarea abuziva: continut legal, subiecti, continut constitutiv


Purtarea abuziva: continut legal, subiecti, continut constitutiv.

Fapta consta in intrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana de catre un functionar public in exercitiul atributiilor de serviciu, iar in cazul formei agravate consta in lovirea sau alte acte de violenta.

Subiectul activ este calificat, fiind un functionar public sau functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu. Poate fi comisa si in participatie. Subiect pasiv poate fi orice persoana, dar poate fi si orice unitate din cele prevazute la art. 145 C.pen.

Elementul material consta in intrebuintarea de expresii jignitoare fata de o persoana, adica insulte dar si folosirea de cuvinte care exprima o desconsiderare, cum sunt cuvintele de ocara sau umilitoare. La varianta agravata, elementul material consta in lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice. Este esential ca fapta sa fie comisa de functionarul public sau functionar in exercitiul atributiilor de serviciu.Urmarea imediata consta in crearea unei stari ce aduce atingere prestigiului si activitatii unei unitati prevazute in art. 145 C.pen. sau alte persoane juridice. Trebuie sa existe legatura de cauzalitate.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate