Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
» Distrugerea calificata


Distrugerea calificata
DISTRUGEREA CALIFICATA - art. 218 -

1. Continutul juridic

Potrivit art. 218 Cp., distrugerea este calificata daca faptele prevazute in art. 217 Cp. au avut consecinte deosebit de grave sau daca au avut ca urmare un dezastru.

Agravanta se refera la urmarea imediata a infractiunii de distrugere, urmare care poate consta fie in producerea unor consecinte deosebit de grave, fie intr-un dezastru.

Consecintele sunt deosebit de grave, potrivit art. 146 Cp., cind s-a produs o paguba materiala mai mare de 2.000.000.000 lei sau o perturbare deosebit de grava a activitatii, cauzata unei autoritati publice sau oricareia dintre unitatile la care se refera art. 145, ori altei persoane juridice sau fizice. Dezastru! este definit in alin. 2 al art. 218 Cp., constand in distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de marfuri sau persoane, ori a unor instalatii sau lucrari si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori a sanatatii mai multor persoane. In lipsa urmaririi alternative prevazuta in textul de incriminare, fapta se va incadra in prevederile art. 217 Cp. Distrugerea care a avut ea urmare un dezastru este o infractiune praeterintentionata.
Sanctiunea consta in inchisoare de la 10 ia 20 de ani si interzicerea unor drepturi, cand se produc consecinte deosebit de grave, respectiv deten­tiunea pe viata alternativ cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, cand se produce un dezastru.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate