Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Contabilitate


Index » legal » Contabilitate
Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (U.C.A.A.P.I.)


Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (U.C.A.A.P.I.)


Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern (U.C.A.A.P.I.)

Unitatea Centrala de Armonizare pentru Auditul Public Intern, constituita in cadrul Ministerului Finantelor Publice, este structurata pe compartimente de specialitate si se afla in subordinea directa a ministrului finantelor publice. Aceasta este condusa de un director general, numit de ministrul finantelor publice, cu avizul Comitetului pentru Audit Public Intern.

Directorul general al Unitatii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern este functionar public si trebuie sa aiba o inalta calificare profesionala in domeniul financiar-contabil si/sau al auditului, cu o competenta profesionala corespunzatoare si sa indeplineasca cerintele Codului privind conduita etica a auditorului intern.

Directorul general al Unitatii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern este numit de ministrul finantelor publice numai dupa obtinerea avizului favorabil al Comitetului pentru Audit Public Intern si a rezultatului obtinut in urma parcurgerii  etapelor de selectie stabilite in desfasurarea concursurilor si examenelor pentru ocuparea functiilor publice.Avizul favorabil sau nefavorabil, dupa caz, este emis si comunicat in termen de 10 zile de catre Comitetul pentru Audit Public Intern.

Directorul general al Unitatii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern poate fi eliberat din functie de catre ministrul finantelor publice numai cu avizul Comitetului pentru Audit Public Intern.

Ministrul finantelor publice isi exprima intentia de eliberare din functie a directorului general al Unitatii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern printr-o scrisoare adresata Comitetului pentru Audit Public Intern, insotita de motivatia corespunzatoare.

Comitetul pentru Audit Public Intern analizeaza motivele, efectueaza investigatiile necesare si in termen de 10 zile prezinta avizul favorabil sau nefavorabil la cererea de eliberare din functie a directorului general al Unitatii Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate