Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Sudarea tablelor si a profilelor de grosime medie


Sudarea tablelor si a profilelor de grosime medie


Sudarea tablelor si a profilelor de grosime medie

Tablele cu grosimea de 3.6 mm se sudeaza: in I (la sudarea bilaterala pana la grosimea de 5 mm), in V ( la sudarea in T) , de colt ( ) , la table suprapuse sau in L, pe muchie si in gauri rotunde sau alungite conform tabelului.Aceste suduri se executa tot in trepte inverse, insa succesiv pe linii de suduri. Dupa ce se executa cele patru suduri 1 pe cele patru linii de suduri (doua in continuare, doua decalate ), se trece la treptele 2, apoi la cele urmatoare.

Masa cusaturilor executate variaza in functie de grosimea tablelor si de rostul dintre ele. Pentru grosimi de 4-6 mm se dau in tabel masele cusaturilor in g/m pentru sudurile executate pe una din parti sau bilateral, la imbinarile in I si la imbinarile in V.

Din aceste mase se calculeaza masa electrozilor necesari pe metru liniar, cu un adaos de circa 30% pentru electrozii mediu inveliti si un adaos de circa 40% pentru cei gros inveliti. Cei mai corespunzatori electroza pentru sudarea tablelor mijlocii din otel cu continut de carbon, sub 0,25%, sunt cu invelis titanic, mediu sau gros. La sudarea tablelor cu continut de carbon peste 0,25% sau a otelurilor slab aliate, se recomanda folosirea electrozilor cu invelis bazic.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate