Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Cunoasterea si alegerea unui aparat


Cunoasterea si alegerea unui aparat


Cunoasterea si alegerea unui aparat

Acum, dupa ce au fost prezentate cateva dintre notiunile si aspectele tehnice de baza ale fotografiei digitale, este timpul sa ne indreptam atentia catre problema mai practica a alegerii aparatului digital care se potriveste cerintelor dvs. Daca detineti deja un aparat digital, parcurgeti rapid lista care urmeaza cautand informatii noi pe care nu le stiati cand ati cumparat aparatul. Daca sunteti incepator in domeniul fotografiei, al celei digitale in special, aceasta lista va va familiariza cu caracteristicile unui aparat si va va ajuta sa decideti care este cea mai buna alegere.

t        Aparatele digitale nu se impart in mod natural si uniform in cateva categorii precise. Fiecare model detine o combinatie unica de caracteristici, astfel incat, aparatele aflate in aceeasi categorie cand sunt clasificate dupa un anumit criteriu, vor fi impartite diferit cand sunt clasificate dupa un alt criteriu.t        Cel mai bun mod de alege un aparat digital este sa stabiliti mai intai ce categorie are cea mai mare importanta si sa filtrati alegerile pe baza acestuia. Apoi, luati in considerare al doilea aspect in ordinea importantei pentru a face in continuare o selectie si asa mai departe.

t        Primul pas in intelegerea cerintelor dvs. este sa stiti ce tip de fotograf sunteti (sau vreti sa fiti): amator, avansat sau semi-profesionist.

t        De asemenea, ganditi-va ce fel de fotografii doriti sa faceti si ce caracteristici va trebui sa aiba aparatul pentru a le face.

t        Daca nu folositi niciodata trunchierea imaginilor si nu le imprimati la dimensiuni mai mari de 13 x 18 cm, atunci un aparat de 1 megapixel este potrivit pentru dvs. Daca imprimati fotografii la dimensiuni mari, de pana la 20 25 cm, atunci veti avea nevoie de un aparat de 2 megapixeli.

t        Daca uneori trunchiati fotografiile sau le imprimati la dimensiuni mai mari decat 20 25 cm, atunci va trebuie aparatul cu cea mai buna rezolutie pe care v-o permiteti.

t        Daca intr-o fotografie exista mai multi pixeli decat este nevoie, numarul acestora poate fi redus fara a deteriora calitatea imaginii. Daca exista mai putini decat este necesar, atunci numarul acestora poate fi crescut, insa calitatea noii imagini nu va egala pe cea a imaginii care ar fi fost facuta utilizand de la inceput rezolutia potrivita ca numar de pixeli.

t        Obiectivele normale percep scenele aproximativ la fel ca ochiul uman. Obiectivele superangulare ofera un unghi de vedere mai mare. Teleobiectivele reduc unghiul de vedere, insa maresc imaginea.

t        Un aparat digital care permite schimbarea obiectivelor sau adaugarea de adaptoare, permite crearea unei mari varietati de fotografii, de la imagini superangulare care permit incadrarea unui peisaj mai mare fara a trebui sa ne dam inapoi prea mult, la imagini ce folosesc teleobiectivul si care ofera un cadru apropiat de la mare distanta.

t        Filtrele sunt de diverse genuri: unele cresc calitatea fotografiei (filtrele de polarizare reduc reflexiile la minim, de exemplu), altele adauga efecte speciale la fotografii (precum adaugarea efectului de scanteiere a soarelui), iar altele pur si simplu apara obiectivele scumpe de eventuale accidente.

t        Obiectivele cu zoom nu sunt neaparat teleobiective.

t        Zoom-ul digital nu are efectiv nici o valoare. Ignorati‑l.

t        Controlati viteza obturatorului fie pentru a surprinde clar un obiect sau o persoana in miscare, fie pentru efectul invers, de a lasa impresia de miscare.

t        Apertura (deschiderea diafragmei) se utilizeaza pentru a controla profunzimea campului de vizualizare (ce portiune a imaginii este focalizata, masurata de la obiectiv la aparat).

t        Viteza obturatorului si apertura interactioneaza, cele doua controland impreuna cantitatea de lumina care patrunde in aparat.

Indata ce ati decis ce tip de fotograf sunteti, ce rezolutie vi se potriveste, ce caracteristici doriti sa posede aparatul si ce obiective veti utiliza, sa incepem sa fotografiem.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate