Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
╗ 2-nitropropan


2-nitropropan


2-nitropropan.

Este intrebuintat ca solvent pentru diferite rasini si esteri ai celulozei, in industria textila pentru curatirea si fierberea tesaturilor de bumbac. Se obtine de asemenea prin nitrarea directa a propanului.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor. Densitatea 1,024. Punctul de topire -93 oC. Punctul de fierbere 120,3 oC. Densitatea vaporilor fata de aer 3,07. Solubilitatea in apa 1,7% la 20 oC. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 39,5 oC. Temperatura de autoinflamare 428 oC.

-explozie: prin incalzire la temperaturi inalte se descompune uneori cu explozie. Descompunerea este accelerata de contactul cu amine, acizi, baze. Vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 2,6%.-toxicitate: toxic prin inhalare. Produce varsaturi, greturi, cefalee puternica. Cocentratia maxima admisa a vaporilor 25 parti pe milion.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in aer liber la distanta de rezervoare de gaze si lichid inflamabile. In vecinatatea zonei depozitului nu sunt permise procese explozive sau periculoase. Cantitati mici se depoziteaza in cladiri rezistente la foc.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma, bioxid de carbon. Se va utiliza masca cu cartus filtrant.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate