Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Propilamina CH3(CH2)2NH2


Propilamina CH3(CH2)2NH2


Propilamina CH3(CH2)2NH2.

Se intrebuinteaza ca intermediar la fabricarea de erbicide triazinice (propazin, atrazin). Se obtine din nitropropan prin reducere.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor cu miros de amoniac. Densitatea 0,719. Punctul de topire -83 oC. Punctul de fierbere 48-49 oC. Densitatea vaporilor fata de aer 1,7. Solubila in apa in orice proportie. Este inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 2 oC. Temperatura de autoinflamre 603 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de exploizie: inferioara 2,0%, superioara 10,4%-toxicitate: iritant puternic al ochilor, pielii si aparatului respirator. Concentratia maxima admisa a vaporilor in aer 5 parti pe milion.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza de preferinta in depzite separate in aer liber. Cantitati mici se pot depozita in cladiri rezistente la foc. Se va proteja de socuri mecanice, lovituri, izbituri.

-stingere: pentru stingerea incendiului se va folosi bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau spuma speciala. Apa nu este eficienta. Se va utiliza echipament de protectie.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate