Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Parafina


Parafina


Parafina.

Se intrebuinteaza in industria alimentara, in electrotehnica, la fabricarea chibriturilor, a acizilor grasi (prin oxidare). Este un amestec de hidrocarburi parafinice ce se obtine din petrol la deparafinarea uleiurilor.

Pericol de:

-incendiu: substanta solida alba cu aspect de ceara. Densitatea 0,870-0,900. Punctul de topire 38-62 oC. Punctul de fiebre 300-400 oC. Insolubila in apa. Combustibila. Temperatura de inflamabilitate 158-195 oC. Temperatura de autoaprindere 310 oC. Autoaprinderea s=a observat si la 200 oC la pulverizarea parafinei topute in aer sau la caderea ei pe materiale fibroase. In timpul incendiului se topeste daorita caldurii radiate provocand raspandirea ei.

-explozie: aprinderea parafinei in rezervoare sau vase poate provoca explozia acestora.-toxicitate: in stare nerafinata poate avea actiune cancerigena. Parafina rafinata nu provoaca cancer.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza sub forma de calupuri in cladiri rezistente la foc. Se vor proteja de surse de caldura intrucat prin incalzire se topeste si curge.

-stingere: incediile se sting cu apa, spuma, materiale pulverulente necombustibile.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate