Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Pacura


Pacura


Pacura.

Se utilizeaza pentru ars in focare. Se obtine ca reziduu la distilarea titeiului.

Pericol de:

-incendiu: lichid vascos de culoare neagra. Densitatea 0,890-0,995. Insolubila in apa. Combustibila. Puterea calorifica 9100-10000 kcal/kg. In timpul arderii are capacitate de a se incalzi in prfunzime, formand un strat de temperatura constanta mereu crescanda. Adaosul de benzina in cantitati mici in pacura mareste pericolul de incendiu. Astfel pacura cu 3% benzina este usor inflamabila avand temperatura de inflamabilitate 30 oC. Pacura de focar are densitatea 0,984, temperaturai de inflamabilitate 140 oC si temperatura de autoaprindere 380 oC.-explozie: pomparea pacurii fierbinti in rezervor poate provoca aprinderea ei si explozia rezervorului.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in reazervoare imprejmuite cu un dig. Pacura se va raci cu apa pana la temperatura de 50 oC inainte de introducerea ei in rezervor. Din practica se cunosc cazuri de incendiu datorita pomparii pacruii firbinti din instalatie la depozit.

-stingere: pentru stingerea pacurii se poate folosi spuma mecanica si apa pulverizata cu un debit de 0,2 l/m2.s.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate