Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Negru de fum


Negru de fum


Negru de fum.

Este intrebuintat ca material de umplutura la fabricarea anvelopelor de cauciuc, la prepararea diverselor vopsele negre. Se obtine prin depunerea, intr-o serie de camere, a fumului rezultat dintr-o ardere incompleta a gazelor naturale sau a unor fractiuni petroliere lichide.

Pericol de:

-incendiu: pulere de culoare neagra. Densitatea 190 kg/m3. Usor combustibil. Temperatura de inflamabilitate 180 oC. Temperatura de autoaprindere 242-400 oC. La temperatura de 210 oC arde mocnit. Prin ardere se degaja o cantitate mare de oxid de carbon. Are tendinta de autoaprindere in urma umezelii cu apa in contact cu uleiuri vegetale sau cu oxidanti.

-explozie: in stare de suspensie in aer formeaza amestecuri explozive.-toxicitate: se pare ca are o actiune cancerigena. Oxidul de carbon ce se formeaza prin ardere este deosebit de toxic.

Masuri de:

-prevenire: in timpul depozitarii in vrac se va micsora contactul cu oxigenul prin tasarea negrului de fum ori de cate ori este posibil. Se va evita umezirea si contactul cu substante oxidante. Se depoziteaza in saci.

-stingere: se stinge cu apa pulverizata, spuma chimica sau bioxid de carbon. In spatii inchise se recomanda folosirea bioxidului de carbon. Se vor utiliza aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate