Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hidrogen stibiat SbH3


Hidrogen stibiat SbH3


Hidrogen stibiat SbH3.

Se prepara prin actiunea acidului clorhidric asupra antimmomurii de zinc. Se obtine in toare cazurile cand se prepara hidrogen in stare nascanda prin reactia zincului sau fierului cu acid clorhidric, iar materia prima contine impuritati de stibiu.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor, cu miros asemanator hidrogenului sulfurat, densitatea fata de aer 4,3. Punctul de fierbere -17 oC. Punctul de topire -88 oC. Putin solubil in apa. Inflamabil. Aprins in aer arde cu formare de apa si oxigen de stibiu (Sb2O3). Se descompune in elemente cu degajare de hidrogen, gaz inflamabil.

-explozie: in conditii obisnuite hidrogenul stibiat se descompune incet, dar prin incalzire pana la 200-300 oC descompunerea are loc cu explozie.-toxicitate: este un gaz foarte toxic. Provoaca vomitari, dureri de cap.

Masuri de:

-prevenire: fiind un gaz mult mai greu decat aerul, se va asigura o ventilatie corespunzatoare cu guri de aspiratie la partea inferioara. Se vor evita sursele de aprindere.

-stingere: in primul rand se inchide iesirea gazului. Se stinge cu bioxid de carbon, azot. Se va folosi aparatul izolant.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate