Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Hidrura de litiu si aluminiu LiAlH4


Hidrura de litiu si aluminiu LiAlH4


Hidrura de litiu si aluminiu LiAlH4.

Se obtine din hidrura de litiu si solutie eterica de corura de aluminiu.

Pericol de:

-incendiu: pulbere microcristalina, stabila la temperatura camerei in aer uscat. Se descompune la 125 oC cu formare de hidrura de litiu, aluminiu metal si hidrogen. La incalzire in contact cu umiditatea sau cu acizi are loc o reactie exotempa cu degajare de hidrogen inflamabil. De obicei, caldura de reactie este suficienta pentru a produce aprinderea.

-explozie: in contact cu agenti oxidanti puternici poate avea loc o reactie violenta (exploziva).-toxicitate: foarte caustic prin inhalare, ingerare sau contact cu pielea. Cand materialul vine in contact cu umiditatea sau cu apa se produce hidroxidul de litiu care este deosebit de caustic.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri uscate, naincalzite. La manipularea containerelor se va evita lovirea sau trantirea lor.

-stingere: nu se va folosi apa. Se vor folosi pulberi stingatoare. Se va purta costum de protectie completa.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate