Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hidroxilamina NH2OH


Hidroxilamina NH2OH


Hidroxilamina NH2OH.

Este folosita ca intermediar in sinteze de medicamente, agent reducator in fotografie, antioxidant pentru grasimi si sapun, depilator petru piei, la purificarea aldehidelor si cetonelor. Se obtine din saruri de hidroxilamia (sulfat, clorhidrat) prin tratare cu baze.

Pericol de:

-explozie: cristale albe, densitatea 1,204. Punctul de topire 33,1 oC. Solubila in apa. Prin incalzire la 1,30 oC se descompune cu explozie. Explodeaza in contact cu o flacara.

-toxicitate: inhalarea si ingerearea sunt periculoase.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in cladiri rezistente la foc si separat de substante oxidante. Se va feri de socuri mecanica.

-stingere: apropierea de locul incendiului se va face cu precautie intrucat materialul poate exploda datorita caldurii ridicate de incendiu sau flacarii. Nu se va face noici o incercare de stingere a incendiului, cu exceptia actionarii de la distanta a echipamentului de stingere. Zona respectiva va fi evacuata.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate