Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Gaz de apa


Gaz de apa


Gaz de apa.

Gazul format la trecera vaporilor de apa peste carbune inrosit. Utilizat pentru obtinerea gazului de sinteza, ce se foloseste la fabricarea alcoolului metilic, alcoolilor "oxo". Iar dupa indepartarea oxidului de carbon, se foloseste ca sursa de hidrogen pentru sinteza amoniacului.

Pericol de:

-incendiu: compozitia variaza dupa aparatura folosita intre limitele 40-44%, oxid de carbon si 48-50% hidrogen, restul fiind bioxid de carbon, metan si azot. Densitatea vaporilor in raprort cu aerul 0,54. Este inflamabil. Arde cu flacara luminoasa. Puterea calorifica 2500-2700 kcal/m3.

-explozie: formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie inferioara 12%, superioara 66%.-toxicitate: este toxic continand cantitati mari de oxid de carbon.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in gazometre. Se va evita patrunderea aerului in gazometru. Se va proteja contra descarcarilor atomosferice si electricitatii statice.

-stingere: se va opri iesirea gazului. Se stinge cu bioxid de carbon sau azot.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate