Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Acrilat de etil CH2 = CHCOOC2H5


Acrilat de etil CH2 = CHCOOC2H5
Acrilat de etil CH2 = CHCOOC2H5

Este folosit in industria lacurilor. Acrilatul de etil este eterul acidului acrilic.

Pericol de:

- incendiu: lichid incolor cu miros acrisor, inflamabil. Densitatea 0,923. Vaporii sunt mai grei decat aerul, densitatea in raport cu aerul 1,2. Punctul de fierbere 98 99oC. Este greu solubil in apa. Temperatura de inflamabilitate 4oC, iar temperatura de autoinflamare 385oC. Vaporii sun neinhibati si se pot forma polimeri in sistemele de aerisire sau in opritoarele de flacari, blocand astfel deschiderile de aerisire. La temperaturi ridicate se poate produce polimerizarea.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive, limita inferioara de explozie fiind de 1,1 si limita superioara 5,1%. Deci un interval de explozie strans, insa la concentratia de explozie se ajunge repede, ceea ce determina un pericol accentuat:


-toxicitate: produsul irita considerabil aparatul respirator. Contactul prelungit cu pielea sau cu ochii poate prooca vatamari grave.

Masuri de:

-prevenire: pentru a preveni polimerizarea, acrilatul de etil trebuie sa contina un inhibitor. Toto pentru evitarea polimerizarii, acrilatul de etil se va feri de caldura. In cazul cand polimerizarea are loc intr-un recipient inchis, exista posibilitatea ca recipientul sa sufere o spargere exploziva. Depozitarea se va face in spatii inchise si la temperaturi scazute si separat de substantele oxidante.

- stingere: produsul fiind greu solubil in apa, apa pulverizata poate fi ineficace. Pentru stingere se utilizeaza spuma, pulberi stingatoare si gaze inerte. Protectia se asigura cu aparate izolante.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate