Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Faina de lemn


Faina de lemn


Faina de lemn

Faina de lemn se foloseste ca material de umplutura la fabricarea linoleumului, la fabricarea explozivilor (nitroglicerina), la fabricarea materialelor plastice, la industria cartoanelor si hartiei, in industria cauciucului etc.

Faina de lemn se obtine din macinarea rumegusului de lemn in instalatii speciale.

Pericol de:

-incendiu: produs sub forma de pulbere, combustibil. Praful depus prezinta pericol de incendiu. Temperatura de aprindere 225 oC. Temperatura de autoaprindere 757 oC.

-explozie: praful de faina de lemn formeaza cu aerul amestecu explozive. Amestecul praf-aer, de 74-100μ, are limita inferioara de explozie 12,6-25 g/m3. Presiunea maxima de explozie 7,7 kgf/cm2. Energina minima de aprindere 20 mj.Masuri de:

-prevenire: faina de lemn nu trebuie lasata timp prea indelungat in buncare si in site, avandu-se grija sa nu contina urme de ulei sau unsori.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma, apa imbunatatita chimica, pulberi stingatoare.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate