Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Diboran C2H6


Diboran C2H6


Diboran C2H6

Se intrebuinteaza drept combustibil pentru rachete.

Pericol de:

-incendiu: gaz cu miros respingator, inflamabil. Densitatea 0,96. Punctul de topire -165,5 oC. Punctul de fierbere -92,5 oC. Este solubil in sulfura de carbon. Diboranul se autoaprinde un aer umed la temperatur camerei. Reactioneaza spontan cu clorul si formeaza hidruri de aluminiu si litiul. Reactioneaza cu agentii de stingere de tipul lichidelor care se evapora. Temperatura de inflamabilitate 43-45 oC.

-explozie: vapori formeaza cu aerul amestecuri explizive. Limita inferioara de explozie 0,9%. Limita superioara de explozie 98% in volum.

-toxicitate: produsul este foarte toxic, irita aparatul respirator.Masuri de:

-prevenire: depozitarea diboranului se va face intr-un loc rece, uscat si ventilat. Recipientele trebuie sa fie curate, uscate si fara urma de oxigen. Se depoziteaza separat de halogeni si de alti oxidanti. Se va proteja produsul de eventuale scantei electrice, de flacari si de alte surse de caldura.

-stingere: incendiul se va stinge numai daca este absolut nevoie. Se va intrebuinea gazul. Nu se utilizeaza apa, cu exceptia racirii altor butelii. Incendiile nu pot fi stinse cu bioxid de carbon. Protectia se va asigura cu aparate izolante si costume de protectie completa.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate