Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Crezoli ch3c6h4oh


Crezoli ch3c6h4oh


Crezoli CH3C6H4OH

Se prezinta sub trei izomeri o-, m-, p- crezolsi se obtin prin distilarea gudroanelor de lemn sau carbunilor. Se obtin de asemenea din fractiunile de benzina si de lampant, de distilare primara si de cracare, in care constituie majoritatea compusilor cu -OH fenolic.

Pericol de:

-incendiu: orto-crezolul este un lichid incolor combustibil sau o substanta cristalina. Punctul de topire 30,8 oC. Punctul de fierbere 190,9 oC. Este solubil in apa 2,5%, in alcool, in eter.

Meta-crezlolul este un lichid incolor combustibil. Punctul de topire 10,9 oC. Punctul de fierbere 190,9 oC. Densitatea 1,04. Este solubul in apa 0,5%, in alcool, in eter.

Para-crezolul este o substanta cristalina incolora. Punctul de topire 35-36 oC. Punctul de fierbere 202 oC. Este solubil in apa 1,8%, in alcool, in eter. Toti crezolii prezinta un miros caracteristic de gudron dulce.

Temperatura de inflamabilitate a orto-crezolului 81 oC, iar a meta-crezolului si para-crezolului 86 oC.Temperatura de autoinflamare a o-crezolului 600 oC, iar a p-crezolului si m-crezolului 825 oC.

-explozie: vaporii formeaza amestecuri explozivbile cu aerul. Limita inferioara a o-crezolului 1,5%, iar pentru m-crezol si p-crezol 1,6% in volum.

-toxicitate: crezolii sunt corozivi pentru tesuturile corpului. Ei sunt toxici prin inhalare si absorbtie prin piele.

Masuri de:

-prevenire: recipientele se vor depozita intr-o incapare separata sau in aer liber.

-stingere: incendiile se sting cu gaze inerte, pulberi stingatoare, apa pulverizata. Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate