Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Cloroform CHC:3


Cloroform CHC:3


Cloroform CHC:3

Se foloseste in operatii chirurgicale precum si ca solvent. Se prepara din aclcool sau acetona, prin incalzire cu clorura de var.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor. Densitatea 1,473-1,478. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 4,13. Punctul de fierbere 60-62 sC. Este solubil in alcool, in eter, in benzen, in acetona. Se descompune la lumina dand fosgen si acid clorhidric gazos.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amesteuri explozive.

-toxicitate: produsul este un puternic iritant. Prezinta pericol de toxicitate prin ingerare sau inhalare. Cand este incalzit pana la descompunere, produsul degaja fosgen, un gaz foarte toxic.Masuri de:

-prevenire: se pastreaza in butelii de sticla, butoaie metalice captusite cu plumb. Se recomanda depozitarea in aer liber sau in cladiri izolante.

-stingere: incendiile se sting cu pulberi stingatoare, gaze inerte. Protectia se asigura cu costume de protectie si aparate izolante.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate